KAA Gent haalt talent El Âdfaoui in huis

KAA Gent haalt talent El Âdfaoui in huis

KAA Gent heeft er een nieuw gezicht bij op het Buffalo Talent Center. Onze club is blij dat Mohammed El Âdfaoui (15) voortaan in blauw en wit zal voetballen. El Âdfaoui komt over van RSC Anderlecht en tekende een profcontract tot 2026.

Mohammed speelde sinds zijn 8e voor Anderlecht, maar kiest er nu dus voor om Neerpede in te wisselen voor de jeugdopleiding van KAA Gent. “Mohammed en zijn entourage hebben gemerkt dat de jeugdwerking van KAA Gent de voorbije jaren een positieve reputatie opgebouwd heeft”, zegt Emilio Ferrera, het hoofd van onze jeugdopleiding.

“Onze U15 en U18 werden kampioen, de beloften doen het goed in 1e Nationale en wonnen ook de Beker van België, spelers als Samoise en Fofana breken door, … De deur naar het eerste elftal is bij KAA Gent niet gesloten.”

El Âdfaoui is een linksvoetige verdedigende middenvelder die afgelopen seizoen basisspeler was bij de U16 van Anderlecht. Hij maakte in het voorjaar ook zijn debuut voor de nationale U16 van België. Ferrera is enthousiast:

“Mohammed combineert loopvermogen met een goeie technische vaardigheid op de korte ruimte. Hij kan het spel versnellen, heeft overzicht, en is een werker met een goeie mentaliteit. Veel karakteristieken dus die nodig zijn om het te maken.” - Emilio Ferrera

El Âdfaoui is nog maar 15, maar zal bij de U18 van KAA Gent spelen. Dat team veroverde vorig seizoen de landstitel en mag aantreden in de UEFA Youth League. In de eerste ronde is FC Basel op 4 oktober de tegenstander.

We wensen Mohammed alle succes en een mooie toekomst bij onze club!


#COBW #KAAGENTJEUGD