"Ik wil deze campagne niet beëindigen als derde."

"Ik wil deze campagne niet beëindigen als derde."

Setting voor de vijfde speeldag in de groepsfase van de UEFA Conference League: regenachtig Dublin. Door een ongeval op de snelweg arriveerden Sven Kums en Hein Vanhaezebrouck iets later dan voorzien op de persconferentie. “Onze excuses, het was nog drukker dan gewoonlijk hier op de weg”, vertelde onze coach.

Morgen lopen we best geen vertraging op want we moeten 6 op 6 halen om door te stoten in Europa. “Klopt, als we morgen een misstap begaan, liggen we eruit dus wij moeten nu zien te overleven. In de competitie kan je zo’n misstap nog recht trekken. In Europa is er nu geen marge meer, die hebben we laten liggen door ons gebrek aan efficiëntie. We hebben dus iets recht te zetten. Ik wil deze campagne niet beëindigen als derde. Ergens verdienden we tot nu toe meer qua geleverde spel maar de efficiëntie in beide boxen was gewoon niet voldoende.”

Het stadion bestaat uit vier aparte tribunes. Een klassiek open stadion. Misschien even open als het spel dat we morgen te zien gaan krijgen. “Ik verwacht een gelijkaardig beeld als in de thuismatch”, zei Vanhaezebrouck. “Ze proberen steeds hun offensief spel te brengen, zeker thuis. Tegen Molde waren ze eigenlijk beter. Ze kregen jammer genoeg een buitenspeldoelpunt tegen, maar zoals we weten is er geen VAR in de Conference League. Ze verdienden meer punten, maar voetbal zit soms raar in elkaar.”

“Verder moet ik Shamrock feliciteren met zijn titel. Ik had liever gehad dat ze nog een weekje moesten wachten (lacht). Ze zullen donderdag gemotiveerd aan de aftrap staan. Aan ons om daar iets tegenover te zetten.”

SVEN KUMS

Vicekapitein Sven Kums is er klaar voor. “Ik heb twee wedstrijden gemist, maar dat heeft me goed gedaan om fysiek terug op adem te komen. We komen naar hier met een duidelijke opdracht. We moeten winnen als we ons Europees verhaal willen verderzetten. Op papier is het dus simpel. Van onderschatting zal alvast geen sprake zijn. We weten dat Shamrock een goede ploeg is, maar wij gaan uit van onze eigen sterkte. In de heenmatch kwamen we snel op voorsprong en dat hielp ons om de match in een plooi te leggen. Een bisnummer van de tweede speeldag zou zeker mogen wat mij betreft.”

Voel je dan meer druk nu er geen marge meer is? “Ik ben iemand die niet snel druk ervaart. Het is op zich meer dan duidelijk dat dit een belangrijke wedstrijd is. Bij KAA Gent zijn alle wedstrijden belangrijk. Doorstoten is de missie. Dan is zes op zes een must.” Een nuchtere maar duidelijke analyse van Sven Kums.


#COBW #ROVGNT #UECL