Jong KAA Gent en La Louvière verdelen de punten

De topper in 1e Nationale is op een gelijkspel geëindigd. Jong KAA Gent versus La Louvière was een duel tussen de derde en de tweede in het klassement. De 1-1 na 90 minuten was een logische en terechte eindstand.

Er was veel schoon volk afgezakt naar de Chillax Arena. Sam Baro, Hein Vanhaezebrouck, Danijel Milicevic, Elimane Coulibaly, Milos Maric, ... allemaal keken ze toe vanaf de tribunes. Al na 4 minuten was er een eerste grote kans voor Jong KAA Gent, maar de kopbal van Abudllahi ging tegen de lat in plaats van tegen de touwen.

Het was niet de voorbode van nog veel meer grote kansen. In een wedstrijd met veel heen-en-weer-voetbal bleven de mogelijkheden uit. Toch scoorde Jong KAA Gent na 20 minuten. Tibe De Vlieger had een mooie assist in huis voor Ahmed Abdullahi, die de 1-0 op het bord zette na een prachtige aanval.

De thuisploeg moest twee keer wisselen in de eerste helft, want Bassinga en Stevens vielen geblesseerd uit. Niet zo lang na het openingsdoelpunt scoorde La Louvière tegen na een hoekschop: 1-1. In de tweede helft viel minder te beleven. De jonge Buffalo's scoorden nog eens, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Justin Munezero kreeg in de slotminuten nog zijn tweede gele kaart.

1-1 dus, La Louvière en Jong KAA Gent blijven tweede en derde in de stand. Leider Lokeren-Temse loopt dankzij een 0-1 zege in Virton weer iets verder uit. Komende zaterdag zakken onze beloften af naar Olympique Charleroi

Opstelling: De Schrevel, Stevens (41'), Lagae, Vernemmen (76'), Munezero, Bassinga (12'), Wakaka (46'), De Vlieger, Fernandez-Pardo, Dubrovnyi (76'), Abudallahi

Wissels: Sillamaa (12'), De Meyer (41'), Van Hauter (46'), Goodluck (76'), Henry (76')

Doelpunten: 20' Abdullahi 1-0, 36' Kiankaulua 1-1