💬 Reacties na KAA Gent - KVC Westerlo

💬 Reacties na KAA Gent - KVC Westerlo

Speeldag 22 - Jupiler Pro League - 27-01-2024 om 20:45 u

De maand januari is er eentje om snel te vergeten. De Buffalo's geraakten niet voorbij KVC Westerlo. Omri Gandelman sleepte in het slot nog een gelijkspel uit de brand tegen De Kemphanen dankzij twee doelpunten in het slot van beide helften. 

Hein Vanhaezebrouck: "Offensief brachten we te weinig"

Franck Surdez: "De eerste dagen zijn goed verlopen"

Amper twee dagen na de voorstelling van de Zwitserse jonkie Franck Surdez mocht hij zijn kunsten al aan het thuispubliek demonstreren. De 21-jarige kwam met jongensachtige guitigheid de pers te woord staan. “Natuurlijk was ik blij om zo snel mijn debuut te mogen maken. Het was onverwacht, maar ik was er klaar voor en heb mijn best gedaan. En dan in de allerlaatste minuut scoren… Dat is altijd een grote opluchting.”

Een eerste kennismaking met de Belgische competitie. “Er zal tijd nodig zijn om de competitie te ontdekken, een moeilijk kampioenschap. De volgende weken zal ik me kunnen aanpassen en hopelijk de ploeg helpen. De coach heeft me al goed geholpen met de integratie binnen de groep. De eerste dagen zijn alvast goed verlopen”, ziet hij de toekomst hoopvol tegemoet.

Aan ambities geen gebrek bij deze jongeman: progressie maken, aan de top van de competitie spelen en elke match proberen winnen”, zei hij met serieuze stem.  “Ook Europees”, voegde hij er met een kwinkslag aan toe. “Ik kom inderdaad met een goede vorm vanuit Zwitserland, met veel vertrouwen ook. Die lijn wil ik hier doortrekken.” (RG)

Omri Gandelman: "Blij dat die bal goed voor mijn voet viel"

“De slechtste match in de competitie”, wond coach Hein Vanhaezebrouck er geen doekjes om. Gelukkig was er onze nummer 6 die twee keer scoorde en in de laatste seconden alsnog een gelijkspel uit te brand sleepte. “We wilden natuurlijk de drie punten. Het was echter een moeilijke match en na de 1-2 was het vechten geblazen. Natuurlijk is het dan tof om helemaal op het einde de gelijkmaker tegen de netten te tikken.”

Focus was het codewoord. “Ik wist dat ik op elke stilstaande fase gefocust moest zijn. Elke bal in de box kan gevaarlijk zijn. Met een beetje geluk viel de bal goed voor mijn voeten en schoot ik hem binnen”, beschreef hij zijn tweede goal. “Uiteraard zijn we een beetje ontgoocheld, maar we moeten dat punt koesteren.”

Hoopvol richting februari. “We moeten de goede zaken meepakken van vandaag. Misschien was na twee nederlagen het vertrouwen iets minder, maar thuis moeten we dergelijke matchen gewoon winnen. Met opgegeven hoofd dienen we de volgende matchen aan te vatten.”


#COBW #GNTWES #JPL