#MoreThanFootball: Herdenkingsmuur

#MoreThanFootball: Herdenkingsmuur

In het kader van de More Than Football Action Weeks, stelt de KAA Gent Foundation vandaag de Herdenkingsmuur voor.

Binnen de KAA Gentfamilie is het sinds jaren een traditie om stil te staan bij haar overleden supporters. Sinds 2014 zingen de KAA Gentsupporters tijdens de 52ste minuut het lied Mia: Niemand gaat verloren. Wanneer daarbij ook de lichten van de smartphone worden aangestoken, zorgt dat voor een uniek moment in de Ghelamco Arena. Op de schermen van het stadion verschijnen op datzelfde moment foto's van overleden KAA Gentsupporters.

Begin 2016 werd op de supporterspromenade achter tribune 1 een herdenkingsmuur voor de overleden Buffalo's ingericht. Het is een plek waar niet enkel foto's van de overledenen worden opgehangen, maar waar op prikborden ook persoonlijke boodschappen, overlijdensberichten, herinneringen,... kunnen worden achtergelaten.

Vandaag worden meer dan 300 supporters op de herdenkingsmuur herinnerd. De plek is uitgegroeid tot een bezinningsruimte waar op wedstrijddagen KAA Gentsupporters overleden vrienden of familieleden kunnen terugvinden.

De omkadering van de 52ste minuut en het beheer van de herdenkingsmuur is een dienstverlening van de KAA Gent Foundation aan de KAA Gentsupporters, in opdracht van KAA Gent en in samenwerking met Printville Visual Communication.

Samen zijn wij meer dan voetbal!

Hier lees je hoe je van deze dienstverlening gebruik kan maken.

 

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun: