Jong KAA Gent verliest van ervaren RFC Luik

Jong KAA Gent verloor afgelopen zondag met 4-1 van RFC Luik. In het Stade de Rocourt traden de jongelingen van Gent aan met een onuitgegeven elftal. Coach Emilio Ferrera moest in zijn selectie maar liefst elf spelers missen door de vele interlandverplichtingen.

In de strijd voor een plek in de top vier hoopten de jonge Buffalo’s op een vierde overwinning op rij. Dat het niet gemakkelijk zou worden stond vast, want RFC Luik staat op de tweede plaats in het klassement. Na tien minuten pakte Justin Munezero al meteen rood. Niet veel later trapte Mputu de thuisploeg van op de stip op voorsprong.

Jong KAA Gent moest met tien man de achterstand zien recht te zetten in een overvol Stade de Rocourt. Toch bleven de Buffalo’s geloven in een goede afloop en na een mooie aanval kon Van Hauter de gelijkmaker scoren. Maar twee minuten later was alles opnieuw te herdoen, want na miscommunicatie bij Gent kon Mputu de thuisploeg opnieuw op voorsprong brengen.

Kort na de rust scoorde ex-Buffalo Jeremy Perbet de 3-1. Na een dik uur voetballen werd het zelfs 4-1. Jong KAA Gent probeerde nog, maar scoren lukte niet meer. Een frustrerende middag en zuur puntenverlies voor de jongelingen uit Gent.

Jong KAA Gent zakt een plaats in het klassement en staat nu achtste op vijf punten van een plaats in de top vier. De promotie lijkt weer een beetje verder weg, maar met negen wedstrijden te spelen kan alles nog. Op naar volgende week dus, want dan komt leider Patro Eisden langs in de Chillax Arena.