Uw veiligheid, onze zorg

Uw veiligheid, onze zorg

Wie er gisteren op gelet heeft, zag waarschijnlijk dat er tussen het bezoekersvak en de familietribune een fijnmazig net werd gehangen. Naar aanleiding van de resterenden thuiswedstrijden namen we nog enkele extra maatregelen om de veiligheid van bezoekers van de Ghelamco Arena verder te verhogen. Hieronder lijsten we ze even op.

  • Installatie 7 AED toestellen doorheen het stadion
  • Veiligheidsnet tussen bezoekers en Tribune 4 (Telenettribune)
  • installatie extra camera's in zone bezoekers - familietribune
  • Voorzorgsmaatregelen i.v.m. ticketpolicy

AED-toestellen

Een AED-toestel (automatisch externe defibrillator) is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Veiligheidsnet en extra camera's

Na enkele incidenten waarbij door bezoekende supporters projectielen werden gelanceerd richting de Telenettribune, besliste de club om een veiligheidsnet te spannen tussen het bezoekersvak en de aanpalende familietribune. De prioriteit van de club ligt op de eerste plaats bij het garanderen van een veilig stadionbezoek voor families met kinderen die in onze speciale jeugd- en familietribune plaatsnemen.

Extra voorzorgsmaatregelen bij Ticketing

Naast de voorrangsperiode voor abonnees die 4 extra tickets konden kopen voor de wedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge, werden nog bijkomende maatregelen genomen. Bezoekers die nooit eerder een ticket kochten voor een wedstrijd van KAA Gent, werd gevraagd een formulier in te vullen waarbij zij de volledige verantwoordelijkheid voor het aangekochte ticket op zich nemen. Daarbij deelden we ook mee dat mensen die tijdens de wedstrijd onze supporters provoceren zonder verwijl uit het stadion zullen gezet worden.

Aanwezigheid bezoekende supporters

Tot slot willen we er de aandacht op vestigen dat er bij elke thuiswedstrijd altijd wel enkele bezoekende supporters aanwezig zijn in KAA Gent-vakken. Er zullen immers altijd bezoekende supporters zijn die worden uitgenodigd via onze business formules/klanten. Alle business partners worden daarover gebrieft en krijgen richtlijnen waaraan hun klanten zich moeten houden. Wanneer dat nodig geacht wordt, ondernemen de veiligheidsdiensten de nodige acties.

coverfoto: Belga Image