Comeback Nardi én zege voor Jong KAA Gent

Een deugddoende avond in de Chillax Arena. Niet alleen haalde Jong KAA Gent het met 3-0 van de beloften van Oud-Heverlee Leuven, het was ook de wedstrijd van de terugkeer van Paul Nardi. Precies 148 dagen na zijn zware blessure stond hij voor het eerst weer tussen de palen in een officiële wedstrijd.

De match kon niet beter beginnen voor Nardi & co. Een misverstand bij Leuven na twee minuten resulteerde in een afleggertje van Rune Van Den Bergh op Ahmed Abdullahi, die van dichtbij afwerkte (1-0). Nog geen 6 minuten later pegelde Robbie Van Hauter de bal heerlijk in een tijd in het doel vanop corner.

De druk van Jong KAA Gent bleef hoog en vijf minuten voor de rust kon Abubakar Abdullahi er nog eentje bijdoen. 3-0, na 45 minuten leek de match al gespeeld. Dat werd in de tweede helft ook bevestigd. OHL voerde de druk wel op, maar zette Nardi niet echt aan het werk. Een paar kansjes zorgden er wel voor dat de Fransman warm bleef.

De 3-0 was uiteindelijk ook de eindstand. Door de overwinning stijgen de jonge Buffalo's twee plaatsen, maar de ploegen boven Jong KAA Gent moeten nog spelen. Volgende week wacht een wedstrijd op het veld van Namen, aftrap om 20u in het Stade ADEPS de Jambes.

Opstelling: Nardi (GK), De Meyer (88'), Ayinde, Van Hauter, Vanderdonck (66'), Ah. Abdullahi, Ab. Abdullahi (66'), Soumah, Vernemmen, Asselman (47'), Van Den Bergh (66')

Wissels: Wakaka (47'), Van Hoorick (66'), Dubrovnyi (66'), Van Meirvenne (66'), Goodluck (88')

Doelpunten: 2' Ah. Abdullahi 1-0, 8' Van Hauter 2-0, 40' Ab. Abdullahi 3-0