Mariam Abdulai genomineerd voor UEFA Best Goal 2014-2015

Mariam Abdulai genomineerd voor UEFA Best Goal 2014-2015

Straf nieuws van onze KAA Gent Ladies – en eentje in het bijzonder. De 15-jarige Mariam Abdulai Toloba werd namelijk door de UEFA genomineerd voor de 'Goal of the Season 2014-2015'. Mariam, momenteel actief bij de beloftenploeg van de KAA Gent Ladies, prijkt zo tussen namen als die van Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Kevin De Bruyne.

Nog straffer is dat de Gentse de enige vrouw is bij de tien genomineerden. “Het is geweldig voor Mariam om samen met haar idool Cristiano Ronaldo genomineerd te zijn”, reageerde voorzitster Dominique Reyns. “Tijdens de ploegvoorstelling op de Gentse Feesten vertelden we de supporters al over haar ‘treffer ‘à la Ronaldo’.”

Mariam dankt haar nominatie aan een doelpunt dat ze op 11 oktober scoorde met de Belgische U17 tegen Wales. De rechtsvoor wipte de bal subtiel over haar tegenstandster en trapte het leer vervolgens met buitenkantje rechts magistraal in doel. “Een kopie van het doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Argentinië op het WK ‘98”, vonden de media.

Stemmen kan via onderstaande link (klik op de afbeelding). De winnaar van de trofee wordt op 27 augustus bekendgemaakt, vlak voor de loting van de Champions League-poules. Een extra reden dus voor alle Buffalo’s om aan het scherm gekluisterd te zitten eind augustus.

Bekijk hier het fantastische doelpunt van Mariam "à la Bergkamp"

Laat van je horen op Twitter en steun onze KAA Gent Lady Mariam Abdulai met de hashtag #UEFABestGoal.

Volg onze KAA Gent Ladies op Twitter, Facebook en hun eigen site.