Fact check: bierbekers van 33 cl?

Fact check: bierbekers van 33 cl?

Het is sommigen onder jullie al opgevallen: tijdens de voorbije wedstrijden kon het dat je een andere bierbeker in je handen kreeg dan die die je gewend bent. We hebben het niet over de herbruikbare bekers in Tribune 4, wel over de wegwerpbekers in de andere tribunes.

De hamvraag: zijn deze bekers niet kleiner dan de gebruikelijke? De bekers hebben inderdaad een iets andere vorm, en ja ze zijn een beetje kleiner. Als je de beker tot aan de rand zou vullen, heb je een inhoud van 35 cl. Uiteraard doe je dat niet met een schuimend pintje, we zijn hier tenslotte niet in Engeland. In de beker past een getapt pintje van +/- 31,5 cl, een klein verschil dus van 1,5 cl.

Supporter Frederick nam onlangs de proef op de som en stuurde ons dit filmpje. Sta ons toe op te merken dat het inschenken nog net wat beter kan 😉

Waarom nu deze andere bekers? 

Daar zit de nieuwe wetgeving voor iets tussen. Sinds 15 januari mogen de Belgische brouwerijen geen bestellingen meer plaatsen voor de aankoop van wegwerpbekers. Alle brouwerijen hebben zich daarop voorbereid en hebben dus toen voor al hun grote klanten (voetbalstadions, concerten, festivals, …) een voorraad voorzien voor 2023.

Omdat KAA Gent 7 Europese thuismatchen speelde en wegens de grotere opkomst op de meest recente wedstrijden, is de club aan een groter aantal bekers geraakt dan voorzien werd door de brouwerij. Er moest dus gezocht worden naar een oplossing om aan een nieuwe voorraad te raken.

In België was er niks meer beschikbaar en zo is KAA Gent bij een leverancier in Nederland beland die nog voldoende bekers kon leveren voor de resterende thuiswedstrijden. De Nederlanders zijn iets zuiniger, ook in drinkvolumes zo blijkt, want de bekers zijn dus een tikje kleiner. 

Betalen we dezelfde prijs? 

Ja, de prijs van de pintjes werd niet aangepast omdat onze bierprijs al sinds 2018 dezelfde is ondanks de vele prijsstijgingen over de voorbije 5 jaar, met als absolute uitschieter alle zware indexeringen van begin dit jaar.

Tijdens onze laatste drie thuismatchen worden de nog resterende wegwerpbekers van 33 cl opgebruikt en aangevuld met de nieuwe. Bij de start van het nieuwe seizoen zal het volledige stadion op herbruikbare bekers functioneren.

Schol!