Bram Lagae verlengt contract

Bram Lagae verlengt contract

Vandaag tekende de 17-jarige belofte Bram Lagae (14 januari 2004) een contract bij KAA Gent tot 2024. Bram is een linksvoetige centrale verdediger die beschikt over heel wat duelkracht. Hij vervoegt zo spits Jesse Littel en de dynamische middenvelder Sacha Bansé die recent ook een contract tekenden bij KAA Gent. 

Om de komende jaren meer jongens naar onze A -kern te laten doorstromen is het uiteraard belangrijk om onze talenten langer aan ons te binden. Bram heeft een interessant profiel en we zijn ervan overtuigd dat hij onder de vleugels van onze nieuwe coach, Emilio Ferrera, nog grote stappen kan zetten. We zijn zeer tevreden dat we Bram bij ons kunnen houden. - Sportief manager Tim Matthys

KNOW YOUR BUFFALO: BRAM LAGAE

Sinds wanneer speel je bij de jeugd?

Ik ben hier sinds de U14. Daarvoor speelde ik bij Harelbeke.

Positie op het veld?

Ik ben een centrale verdediger. Al heb ik ook wel al eens gedepanneerd op "de zes" (als verdedigende middenvelder).

wie zou je jezelf durven vergelijken bij de huidige A-kern?

Misschien wel met Michael Ngadeu. 

Wie was vroeger je favoriete Buffalo? 

Thomas Foket. Ik zag hem graag spelen en hield van zijn stijl als rechtsachter. Ik vind het ook mooi dat hij tot de nationale ploeg schopte terwijl er zoveel talent rondloopt daar.

Wie was / is je Voetbalidool?

Zonder twijfel Virgil van Dijk van Liverpool. Hij is de beste centrale verdediger ter wereld; altijd rustig aan de bal en stevig in duel. 

Favoriete buitenlandse club?

Manchester City. Natuurlijk door het mooie voetbal dat ze spelen maar ook doordat er de voorbije jaren altijd Belgen waren die tot hun topspelers hoorden zoals Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. Naar die laatste keek ik ook enorm op vroeger. 

Sterke punten

Ik denk dat ik over een goeie lange bal beschik, ben altijd stevig in duel en probeer altijd rustig uit te voetballen. Ook mijn verre inworpen zijn een wapen.

Verbeterpunten

Ik moet nog beter worden in het in de gaten houden van rechtstreekse tegenstander. Ook aan mijn startsnelheid kan ik zeker nog werken. 

Favoriete coach bij de jeugd?

Thomas Schauvlieghe. Spijtig genoeg vertrekt hij nu wel bij de jeugd. Maar onder hem wonnen we bij U14 eens de volledige playoffs. Wat ook grappig is, is dat ik hem verschillende jaren op rij ben tegengekomen op de luchthaven toen ik op vakantie was in Spanje. Op Zaventem? Neenee, twee keer in Alicante in Spanje. Toeval bestaat niet zeker (lacht)? 

Favoriete herinnering bij de jeugd?

Het toernooi dat we met de U15 in China speelden. Dat was in Kunming, o.a. de U15 van Valencia waren daar ook. Ik was nog nooit zo ver gereisd en we wonnen ook nog eens van de beste Chinese ploeg daar. We stonden eerst 1-0 achter maar we maakten gelijk en ik scoorde uiteindelijk de winnende 1-2. Een mooie herinnering.