Emilio Ferrera wordt Hoofd Jeugdopleiding KAA Gent

Emilio Ferrera wordt Hoofd Jeugdopleiding KAA Gent

Na twee succesvolle seizoenen als beloftencoach bij KAA Gent begint Emilio Ferrera aan een nieuwe uitdaging. Als Hoofd Jeugdopleiding wordt het zijn ambitie om het Buffalo Talent Center zowel sportief, professioneel als infrastructureel uit te bouwen tot een opleidingscentrum van het hoogste niveau.

Emilio loodste afgelopen seizoen Jong KAA Gent naar een mooie vijfde plaats in 1e Nationale. Ook het seizoen daarvoor eindigde hij vijfde met de Gentse beloften. Onder zijn verantwoordelijkheid pakte de U18 zowel titel als beker, en ook de beker bij de U21 was voor het KAA Gent van Emilio Ferrera. Komend seizoen wordt hij in zijn rol als coach van Jong KAA Gent opgevolgd door Arnar Vidarsson. Zelf wordt Emilio verantwoordelijk voor de U8 tot de U18

Met al zijn ervaring ontwikkelde Emilio een eigen voetbalvisie en – methodologie die hij nu verder wil implementeren in de Gentse jeugdwerking. Zijn doel is om jonge voetballers goed op te leiden zodat ze succesvol kunnen integreren in het professionele voetbal, bij Jong KAA Gent en uiteindelijk ook in het eerste team. Hij streeft ook naar een nog grotere doorstroming vanuit de jeugd. Eerder hebben spelers als Samoise, Salah en Fofana al de overstap gemaakt, en dit seizoen wagen ook jeugdspelers zoals Lagae, Agbor, Fernandez-Pardo en Abdullahi de sprong naar het eerste team.

Wij wensen Emilio alle succes met onze jonge Buffalo's!

 

#COBW #KAAGENTJEUGD