Malick Fofana tekent nieuw contract

Malick Fofana tekent nieuw contract

Malick Fofana is een Buffalo tot 2026! KAA Gent kan met trots melden dat ons 18-jarige talent zijn contract met twee seizoenen verlengd heeft. Net als Sven Kums, Brian Agbor en Matias Fernadez-Pardo blijft hij dus langer bij onze club. 

De dribbelvaardige Fofana ruilde in 2014 Eendracht Aalst in voor onze jeugdwerking. De voorbije jaren werd hij in het Buffalo Talent Center klaargestoomd voor het eerste elftal. Afgelopen seizoen maakte Malick zijn debuut voor de A-ploeg in de Supercup tegen Club Brugge. Sindsdien was hij niet meer weg te denken uit de Gentse selectie.

In de Jupiler Pro League leverde Malick dit seizoen zijn eerste twee assists af. Zijn eerste doelpunt viel in de 8e finale van de Croky Cup tegen Cercle Brugge. Malick gaf ook 2 assists tijdens 7 wedstrijden in de Europa Conference League. Ook bij Jong KAA Gent deed hij nog zijn duit in het zakje met 4 goals in 14 wedstrijden. 

"Ik was 9 jaar toen ik naar KAA Gent ging en mocht op mijn 17e al debuteren voor het eerste elftal. Ik kan alleen maar blij zijn met het parcours dat ik tot nu afgelegd heb in Gent. Ik wil iedereen bedanken die me daarbij geholpen heeft en ga er alles aan doen om me hier de komende seizoenen verder te ontwikkelen" - Malick Fofana


Wij wensen Malick nog veel mooie momenten toe in blauw en wit!


#COBW #KAAGENT #CONTRACTVERLENGING