Vanderhaeghe: "Waarom zouden we niet kunnen winnen op Antwerp?"

Speeldag 9 - Jupiler Pro League - 30-09-2018 om 20:00 u

Yves Vanderhaeghe blikte in zijn voorbeschouwing nog even terug op de bekeroverwinning: "Als je ziet dat zoveel andere eersteklassers het laten afweten en je gaat zelf door, dan motiveert zoiets automatisch nog meer om all the way te gaan. We gaan onze komende tegenstander (KFCO Beerschot-Wilrijk, n.v.d.r.) zeker niet onderschatten, maar in feite moeten we opnieuw een ronde verder kunnen gaan. De beker is nu meer dan ooit een doel op zich."

Over de wedstrijd op de Bosuil wist Vanderhaeghe het volgende: "De Bosuil, niet gemakkelijk. Antwerp leed onlangs zijn eerste competitienederlaag en ging er op Mechelen uit in de beker, dus dat wordt opletten. Ze hebben een agressief team met veel mentaliteit, dus daar gaan we veel duelkracht tegenover moeten zetten. Maar wij hebben ook onze snelheid en acties vooraan om hen op te vangen. Daarom ben ik ook blij dat Taiwo woensdag 2 keer scoorde, dat zal hem vertrouwen geven."

Duelkracht, agressiviteit, snelheid

Op de vraag wat een goed resultaat zou zijn op Antwerp, zei de coach: "Alles kan in voetbal. Vorig jaar speelden we er heel goede match waarin we eigenlijk de hele wedstrijd controle hadden, maar verspeelden we door een concentratiefout de overwinning (1-1, doelpunt van RAFC gescoord door ... Stallone Limbombe). Ik ben geen doemdenker, nooit geweest. Dus waarom zouden we op de Bosuil niet kunnen winnen?"

Fitte selectie

De coach kan morgen rekenen op een nagenoeg fitte selectie. Zowel Bronn als Kalinic zijn hersteld van hun midweekse kwaaltjes en trainden terug mee. Enkel Raskin en Smith trainden deze week individueel. 

Stallone Limbombe

Ook voor Stallone Limbombe wordt het (hopelijk) een blij weerzien met zijn oude ploegmaats. Op de persconferentie voor de wedstrijd werd duidelijk dat Limbombe nog steeds close is met enkele van zijn oude teamgenoten. Batubansika, Haroun, Van Damme en Owusu hoort hij bijna dagelijks. Zijn sterke invalbeurt in Virton (2 doelpunten en 1 assist) sterken hem dan ook in zijn overtuiging dat een basisplaats op de Bosuil tot de mogelijkheden behoort.