In memoriam: Roland Storme

In memoriam: Roland Storme

Deze week bereikte ons het droeve nieuws van het overlijden van Roland Storme. Storme speelde voor KAA Gent tussen 1954 en 1960 en eindigde er ook zijn carrière in het seizoen 1964-1965. Hij was een grote  en stijlrijke verdediger die in 1954 de op één na duurste transfer in de Belgische competitie werd nadat "La Gantoise" hem overgenomen had van vierdeklasser Roeselare. Daar had hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal gemaakt. 

In het seizoen 1957-1958 werd Storme de eerste KAA Gent-speler die werd verkozen tot Gouden Schoen. Hij was op dat moment ook de eerste West-Vlaming die die eer te beurt viel. Datzelfde seizoen verdiende hij de eerste van 15 selecties (10 caps) voor de nationale ploeg. Toen Storme in 1959 het met de Rode Duivels opnam tegen Frankrijk, zat er naar verluidt ook een delegatie van Real Madrid in de tribunes speciaal voor hem. 

In 1960 trok Storme naar Club Brugge. Daarover schreef André Bovyn toen in "Gantoise vroeger.. en nu" volgend stukje: "Roland, wij zeggen u welgemeend: veel successen met uw nieuwe ploeg, die ge door uw milde overgave en zeldzame lichamelijke kwaliteiten kunt leiden op de wegen van een heropstanding die in Vlaanderen erg sympathiek zou aandoen." Een overstap die vandaag een pak moeilijker zou liggen...

Storme keerde in 1964-9165 nog een seizoen terug bij KAA Gent en stopte daarna met voetballen. Hij speelde in totaal 251 wedstrijden in de Belgische hoogste klasse en werd eveneens, als bankzitter, verkozen in het Buffalo-elftal van de eeuw. KAA Gent wenst zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.