Wie vertrekt naar de Afrika en Asian Cup?

Wie vertrekt naar de Afrika en Asian Cup?

Binnenkort gaan de Afrika en Asia Cup van start en dat betekent dat enkele Buffalo's de kleuren van hun land zullen verdedigen. De Afrika Cup vindt plaats van 13 januari tot 11 februari in Ivoorkust, de Asia Cup in Qatar van 12 januari tot 10 februari. Wie is geselecteerd en wie niet? Lees het hier in ons overzicht. 

πŸ‡²πŸ‡¦ Tarik Tissoudali

Tarik maakt deel uit van de Marokkaanse selectie van bondscoach Walid Regragui. Marokko speelt in de groepsfase tegen Congo, Tanzania en Zambia. Ismaël Kandouss werd niet opgeroepen voor de Afrika Cup. 

πŸ‡°πŸ‡· Hyunseok Hong

Zuid-Korea doet opnieuw een beroep op Hongi. Onze middenvelder won eerder dit jaar al de Asian Games met zijn land en nu is hij ook geselecteerd voor de Asia Cup. Ook sterspeler Heungmin Son is opgeroepen door bondscoach Jürgen Klinsmann. In de groepsfase nemen de Koreanen het op tegen Maleisië, Jordanië en Bahrein. 

πŸ‡―πŸ‡΅ Tsuyoshi Watanabe

Zijn goeie prestaties bij KAA Gent hebben Tsuyoshi een plaats opgeleverd in de Japanse selectie voor de Asian Cup. Onze verdediger treft in de groepsfase van het toernooi Irak, Vietnam en Indonesië.

πŸ‡³πŸ‡¬ Jordan Torunarigha

Jordan maakte deel uit van de preselectie van de "Super Eagles", maar staat niet op de lijst van 25 spelers die door Nigeria werd vrijgegeven op 29 december. Landen mogen tot 27 spelers selecteren, het is dus niet uitgesloten dat Jordan alsnog zou aansluiten. Gift Orban behoorde niet tot de preselectie en is ook niet opgenomen in de groep van 25. In de poulefase speelt Nigeria tegen gastland Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea en Guinee-Bissau.

πŸ‡¦πŸ‡΄ Nurio Fortuna

Nurio zal de kleuren van Angola verdedigen op de Afrika Cup. De 10-voudige international probeert met Angola de groepsfase te overleven tegen concurrenten Burkina Faso, Algerije en Mauretanië. 

πŸ‡ΈπŸ‡³ Noah Fadiga

Senegal riep Noah de voorbije maanden op voor enkele interlands met Senegal, maar hij gaat niet naar de Afrika Cup. 


#COBW #INTERNATIONALS