Onze nieuwe nummer 9: Momodou Sonko!

Onze nieuwe nummer 9: Momodou Sonko!

KAA Gent is blij en trots om een spectaculaire aanwinst te mogen voorstellen: Momodou Lamin Sonko. De aanvaller verhuist van de Zweedse eersteklasser BK Häcken naar Gent. Hij tekende een contract tot 2028

Sonko wordt woensdag 19 jaar en is een jeugdproduct van BK Häcken. In 2022 - het kampioenenjaar van Häcken - mocht hij als 17-jarige debuteren in het eerste elftal. Het jaar erna brak hij helemaal door. Sonko was in 23 competitiematchen goed voor 7 goals en 4 assists en werd verkozen tot "Jonge Speler van het Jaar" in Zweden.

"Er was veel belangstelling voor Sonko, maar uiteindelijk heeft hij voor ons gekozen. Het doet me veel plezier dat hij temidden alle interesse van grote clubs de voorkeur geeft aan het sportieve project van KAA Gent. We geloven dat hij een mooie toekomst voor zich heeft en hier fraaie dingen zal laten zien" - Michel Louwagie, CEO. 

Sonko, die ook al scoorde voor de nationale U-18-ploeg van Zweden, is een rechtsvoetige aanvaller die bij BK Häcken vooral als linksbuiten uitgespeeld werd. De jonge Zweed ziet in Gent de ideale volgende stap in zijn carrière.

Ik ben uiteraard heel blij om hier te zijn, het voelt als een vroeg verjaardagsgeschenk. Ik heb voor Gent gekozen omdat ik hier kansen zie om mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil me tonen op het veld, maar ook ernaast als de persoon die ik ben. Het spreekt voor zich dat ik hoop de ambities van de club mee te kunnen realiseren." - Momodou Sonko. 

De Zweedse competitie eindigde op 12 november, een maand later speelde Sonko zijn laatste wedstrijd voor BK Häcken tegen Qarabag in de groepsfase van de Europa League. Sonko - die met het rugnummer 9 zal spelen - is na Daniel Schmidt, Daisuke Yokota en Franck Surdez de vierde aanwinst van deze wintermercato. 

Welcome in Gent, Momo! 


#KAAGENT #TRANSFER