Mike Ngadeu kiest voor Chinees avontuur

Mike Ngadeu kiest voor Chinees avontuur

Na bijna 4 jaar bij KAA Gent heeft Mike Ngadeu beslist om de club te verlaten. Onze 32-jarige verdediger kreeg een lucratief aanbod van de Chinese club Beijing Guoan dat hij niet kon weigeren. Hij vertrekt met onmiddellijke ingang.

 
Het contract van Mike bij KAA Gent liep aan het einde van het seizoen af. Met de club werd gepraat over de toekomst, maar tegelijk kwam er concrete interesse uit China. De transfermarkt is er open tot 7 april en Beijing Guoan bereikte een persoonlijk akkoord met Ngadeu. Omdat de speler desnoods zijn aflopend contract wilde verbreken, werd KAA Gent finaal verplicht ook een overeenkomst te sluiten met de Chinese club. 
 
Michel Louwagie, CEO van KAA Gent: “Wij hadden uiteraard gehoopt om Ngadeu nog minstens tot het einde van het seizoen bij ons te houden. Mike is een belangrijke speler die altijd fysiek beschikbaar is. Het financiële voorstel dat Beijing hem deed, was voor ons helaas te hoog gegrepen. Het was ook zijn wens om Gent nu al te verlaten.”
 
Mike Ngadeu speelde zijn laatste minuten voor KAA Gent tijdens de 3-0-overwinning tegen Eupen. Meteen na die wedstrijd nam hij al afscheid voor onze camera (zie video hierboven): “Ik beleefde hier fantastische jaren, het was een heel mooi avontuur. De club is familie geworden en ik wil iedereen bedanken, zeker de supporters. Het is dus met wat spijt dat ik vertrek, maar dat is het leven. Ik hoop dat de ploeg in de top-4 finisht en zo ver mogelijk raakt in Europa!”
 
KAA Gent haalde Mike Ngadeu in 2019 naar de Ghelamco Arena. Hij kwam toen over van Slavia Praag en groeide in Gent uit tot de leider van de verdediging. In totaal speelde de Kameroener 170 wedstrijden voor onze club. In het seizoen 2021-2022 was hij wereldwijd de speler met de meeste speelminuten achter zijn naam. We onthouden dan ook zijn grote paraatheid en onverzettelijkheid. We wensen Mike alle succes en geluk in China!