💬 Reacties na KAA Gent - Standard Luik

💬 Reacties na KAA Gent - Standard Luik

Speeldag 1 - Europe Play-offs 2023-2024 - 29-03-2024 om 20:45 u

Speeldag 1 in de Europe Play-Offs kon niet beter beginnen. De Buffalo's tikten maar liefst vijf doelpunten voorbij Arnaud Bodart. Matias Fernandez Pardo, Omri Gandelman, Pieter Gerkens, Ismaël Kandouss en Tarik Tissoudali stonden op het scorebord. Coach van dienst Danijel Milicevic blikte dan ook tevreden terug op de openingsspeeldag van de Play-Offs.

DANIJEL MILICEVIC: "De jongens toonden het al op training dat ze klaar waren voor de Play-Offs en dat kwam tot uiting in de tweede helft"

TARIK TISSOUDALI: "We gaan voor de positiviteit"

Zo blij als een kind – de vreugde van Tarik Tissoudali viel echt op na zijn goal. “Het was lang geleden. Terwijl je als aanvaller gewoon wil scoren. Van de ploeg was het een goede wedstrijd, maar van mezelf kan ik dat niet zeggen. Het was moeilijk, vooral in de eerste helft – complimenten aan de verdediging van Standard. Idem aan ons team – wij hebben zeer weinig weggeven. De overwinning was welverdiend.”

Met zo’n overtuigende zege onderstrepen de Buffalo’s alvast de Europese ambities. “De eerste drie wedstrijden zijn altijd de belangrijkste en als je er meteen staat dan maak je het moeilijker voor de concurrenten. Dat hebben we dus goed gedaan en nu kunnen wij rustig kijken naar hun prestaties.” Vanuit de zetel, wil de Marokkaan zeggen. “Deze drie punten zijn sowieso belangrijk”.

De goesting is alvast groot om er een mooie lente van te maken. “We gaan altijd voor de positiviteit. Natuurlijk was het zuur op Play-Off 1 te missen – als ploeg horen wij daar thuis. Dat hebben we tegen de topclubs ook laten zien. Maar we kunnen Europa nu ook via een andere weg bereiken en daar gaan we vol voor. Ik heb er veel vertrouwen in.” (RG)


#COBW #GNTSTA #JPL