Eén op vier Buffalo's komt met de fiets naar het stadion

Eén op vier Buffalo's komt met de fiets naar het stadion

Tijdens de wedstrijd KAA Gent - R Antwerp FC kwam één op vier KAA Gentsupporters met de fiets naar de wedstrijd. Met 3317 fietsende Buffalo's bevestigt KAA Gent haar status als grootste wielerclub van het land.

Fietsentelling

Op initiatief van de KAA Gent Foundation en in samenwerking met de Fietsambassade en de Fietsersbond werden zondag tijdens de wedstrijd de fietsen rond de Ghelamco Arena geteld. Daarbij werd ook in kaart gebracht hoe goed de fietsenstallingen worden gebruikt.

Eerst het goede nieuws. 3317 KAA Gentsupporters kwamen met de fiets naar het stadion. Een overweldigend aantal, zeker als je weet dat er 13322 Buffalo's aanwezig waren. Dat betekent dat 1 op 4 supporters de fiets nam.

KAA Gent en de KAA Gent Foundation wil de fietsende KAA Gentsupporters bedanken. De fiets is goed voor de gezondheid, goed voor het klimaat en draagt bij tot een betere doorstroming van andere vervoersvormen rond het stadion.

3488 fietsenstallingen: gebruik ze!

Toch is er een werkpuntje. Van de 3488 fietsenstallingen rond het stadion worden bijna de helft (46%) niet gebruikt. Op het grasveld voor het stadion werden 1014 fietsen buiten de voorziene stallingen geplaatst. Vlakbij, op en onder de parking van de Brico Plan It, waren nog 987 stallingen beschikbaar. Ook de fietsenstallingen naast Zwart-Wit worden onvoldoende benut. Daar bleven 692 stallingen leeg.

Met zo veel fietsinfrastructuur in de buurt is het jammer dat fietsen aan palen en hekkens worden vastgezet. Het stallen van de fiets buiten deze fietsenstalling vormt vaak een belemmering voor andere fietsers, voor de organisatie van de voetbalwedstrijd en voor veiligheids- en evacuatiewegen rond het stadion. Vandaar de oproep: gebruik de fietsenstallingen!

Fietsambassade Gent

Voor de wedstrijd konden fietsende Buffalo's bij de Fietsambassade Gent terecht voor gratis lucht en vet. De Fietsambassade Gent vzw stimuleert en faciliteert het gebruik van de fiets als duurzaam vervoersmiddel in Gent via een herkenbare, kwaliteitsvolle, innovatieve en toegankelijke dienstverlening. De organisatie bevordert de overstap naar een betere en duurzame mobiliteit in Gent en bouwt Gent uit tot een toonaangevende fietsstad in Europa.

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun