120 jaar KAA Gent

120 jaar KAA Gent

Wij zijn fiere Gentenaars. Week na week schreeuwen we onze ploeg vooruit. We zijn kritisch en zeggen graag ons gedacht. Dat maakt ons Buffalo. KAA Gent, de stad, blauw en wit. Het zit in ons bloed en het groeit met ons mee. Buffalo zijn dat gaat om emotie, passie en deel uitmaken van een groter geheel. Het gaat om onze familie, jouw familie,  om ons leven. En dat al 120 jaar lang. 

We hebben gejuicht, genoten en geweend van geluk. Maar we hebben ook donkere dagen gekend, afgezien en gevloekt. Na een eerste topperiode in de jaren vijftig van vorige eeuw, zakten we opnieuw naar tweede en zelfs naar derde klasse. We leerden lessen van Bellemans en gingen ei zo na bankroet. Maar eigenzinnig als we zijn, veerden we telkens opnieuw recht.

We zwierven door het klassement en door de stad. Van het Carpentierplein, de Musschenstraat, de Albertlaan en den Ot tot in de Ghelamco Arena. Eindelijk pakten we prijzen. Drie bekers: 1964,1984 en 2010. Dan de titel en de Supercup: 2015. We dansten op het kampioenenbal en veroverden Wembley.

Intussen bouwden we aan aan onze toekomst: damesvoetbal, een jeugd- en oefencomplex, maatschappelijk engagement, samenwerking met alle Gentse voetbalclubs, overleg met onze supporters.

Vandaag beleven we een sportieve dip. De groei gaat gepaard met groeipijnen. Net als 120 jaar geleden blijven we ons motto trouw: heb vertrouwen in uzelf. Samen geraken we hier uit. Dat zijn we aan elkaar verplicht.

Buffalo zijn, dat is als een goed huwelijk: in goede en kwade dagen. Daarom wensen we alle Buffalo's een gelukkige verjaardag. Op nog vele mooie jaren!

 

Retroshirt

We laten onze verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. Als eerbetoon aan iedereen die ooit speelde in een KAA Genttruitje vieren we onze geboortedag met de lancering van een exclusief retrotruitje, ontworpen door Craft.

Het is een ode aan het verticaal gestreepte shirt dat te zien is op onze eerste ploegfoto uit 1900. Het is een shirt voor elke Buffalo, jong en oud.

Limited Edition

Dit bijzondere shirt maken we met een beperkte oplage. Wees er snel bij en bestel jouw exemplaar (inclusief opbergdoos en kaartje) via onderstaande button.

Ik wil er één!

Veiling shirts spelers

We willen op onze verjaardag ook ons maatschappelijk engagement in de verf zetten. Craft maakte 28 exclusieve in het goud genummerde en gesigneerde retro-shirts. Deze shirts worden vanaf zaterdag 31 oktober (20u) geveild door de KAA Gent Foundation.

Bied mee op de shirts 

De opbrengst van deze veiling gaat naar de sociaal-sportieve projecten van onze KAA Gent Foundation en naar de werking van het Gentse Solidariteitsfonds. Op deze wijze ondersteunen we ook tijdens deze tweede COVID-golf Gentenaars die het moeilijk hebben: dak- en thuislozen, mensen met een onzeker verblijsfsstatuut, mensen in armoede. Want wij zijn meer dan voetbal.

Sport/Voetbalmagazine special

Sport/Voetbalmagazine heeft van het 120-jarig bestaan van KAA Gent gebruik gemaakt om hier een speciale editie aan te wijden. Lees deze special hier.

Als leuke extra bieden zij elke supporter één maand hun magazine aan. Deelnemen aan deze actie kan via volgende button. Op naar de volgende 120 jaar!

Doe mee