Leuvense beloften stoppen zegereeks Jong KAA Gent

Jong KAA Gent heeft zijn eerste nederlaag van 2023 geleden. Tegen het belofteteam van Oud-Heverlee Leuven werd het 5-1 na een wedstrijd waarin alles fout liep.

Jong KAA Gent begon aan de match zonder Célestin De Schrevel. De doelman heeft opnieuw last van zijn schouderblessure en staat wellicht meerdere weken aan de kant. De debuterende Kerian Atheba nam zijn plaats tussen de palen in. Ook Hannes Vernemmen maakte zijn basisdebuut in de Gentse defensie. Voorts waren John Arthur - de matchwinnaar van vorige week - en Brian Agbor er niet bij wegens schorsing.

Het was dus met een sterk gewijzigde ploeg dat Emilio Ferrera aan de slag moest. De thuisploeg opende op het halfuur de score, maar maar nog voor de rust maakte Jong KAA Gent gelijk via Goodluck. 1-1 en nog niks beslist dus bij de pauze. In de tweede helft ging het evenwel mis. De Leuvenaars scoorden nog vier keer en met een hattrick mocht Jorn Vancamp zich de uitblinker noemen. Aan de andere kant van het veld kwam Jong KAA Gent niet meer aan kansen toe. Een opdoffer voor onze beloften, die met een overwinning de top-4 waren ingedoken.

Klassement 1e Nationale

Na twee uitwedstrijden wacht zaterdag opnieuw een thuismatch. Om 19u30 krijgt Jong KAA Gent het bezoek van Francs Borains, de achtste in het klassement. Abonnees van KAA Gent kunnen de wedstrijd gratis bijwonen.