Movie Night met Vadis: 6 suggesties van onze kapitein

Onze kapitein Vadis Odjidja is niet alleen een onmisbare schakel in het strijdplan van coach Jess Thorup, hij is daarnaast ook een groot filmliefhebber. In deze tijden van lockdown waar iedereen gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, vroegen wij onze kapitein om ons zijn 5 favoriete fims voor onze fans aan te raden. Groot filmliefhebber als hij is, werden het er uiteindelijk zes.

"Ik heb veel klassiekers aan de kant gelaten. Films als Forrest Gump, The Green Mile, etc. zijn natuurlijk allemaal echt goed, maar ik geef deze 6 titels op omdat mensen deze films misschien nog niet gezien hebben. Hopelijk geniet iedereen ervan." - Vadis Odjidja

De selectie van Vadis Odjidja:

The Godfather

Vadis Odjidja: "Het zijn allemaal topfilms dus ik zeg niet per sé dat mijn eerste keuze de beste film is, maar toch zet ik The Godfather op één. Voor mij is het dé film over de mafia. Dat behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Een meesterwerk van Francis Ford Coppola met Marlon Brando als de godfather en een jonge Al Pacino. Het is een lange film maar wel superinteressant en een fantastisch verhaal."

The Godfather (1972) op IMDB: 9,2/10

 

The Shawshank Redemption

Vadis: "Op twee zet ik de Shawshank Redemption. Een supermooi verhaal over twee onbekenden die vrienden worden in de gevangenis en een hechte band opbouwen. Ik wil er eigenlijk niet teveel over vertellen want mensen moeten het natuurlijk ook nog willen bekijken." Hoewel volgens Wikipedia "de initiële reactie niet bijster positief was en de film zelf niet zoveel opbracht, wordt hij ondertussen wel beschouwd als een van de beste films van de jaren '90. Volgens filmwebsite IMDB is The Shawshank Redemption (met Morgan Freeman en Tim Robbins) "IMDb's top-rated movie of all time." 

The Shawshank Redemption (1994) op IMDB: 9,3/10

Bekijk The Shawshank Redemption op Netflix

 

Inception 

Vadis: "Ik vind ze allemaal goed maar "Inception" met Leonardo Di Caprio is zeker één van mijn favorieten. De film gaat over dromen. Di Caprio speelt een professionele dief die geheimen steelt via mensen hun onderbewustzijn door hun dromen binnen te dringen. Het is een verhaal in lagen en de plot is nogal ingewikkeld maar ook deze film is een échte aanrader wat mij betreft." 

Inception (2010) op IMDB: 8,8/10

Bekijk op Inception op Netflix

American Gangster

Vadis: "Één van mijn favoriete acteurs is absoluut Denzel Washington en één van zijn beste films vind ik American Gangster. De film gaat over het leven van Frank Lucas die in de jaren 70 een van de grootste gangsters wordt in New York. Goed verhaal, straffe acteerprestatie van Denzel Washington. Topfilm."

American Gangster (2007) op IMDB: 7,8/10

 

Deja-Vu

Vadis: "Hij is één van mijn lievelingsacteurs, dus mag er zeker nog eentje bij van Denzel Washington (lacht). Een mix van science-fiction en actie. Goed verhaal over liefde, technologie en teruggaan in de tijd. Superspeciale film."

Deja Vu (2006) op IMDB: 7/10

 

The Blind Side

Op het allerlaatste kregen we nog een sms met de vraag of we nog 1 titel konden toevoegen aan zijn selectie: " Een film die ik er absoluut nog wil bijzetten is The Blind Side. Een waargebeurd verhaal over een jongen die American Football-speler wordt. De film volgt hem tijdens zijn jeugdjaren, hij is dakloos maar wordt geadopteerd door een familie waarvan de vader footballcoach is. Hijzelf denkt niet eens aan football maar zijn adoptiemoeder pusht hem en uiteindelijk raakt hij zelfs tot in de NFL. In essentie is het een verhaal over iemand die zijn dromen waarmaakt. Een heel emotionele film met straffe acteerprestaties en een dikke aanrader."

The Blind Side (2009) op IMDB: 7,6/10

Bekijk The Blind Side op Netflix