Gentse internationals - Maart

Gentse internationals - Maart


Met nog twee resterende wedstrijden in de competitie zouden we bijna de komende interlandbreak vergeten. De goede prestaties van onze Buffalo's gingen ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij want er werden liefst negen spelers opgeroepen voor hun nationale ploeg. Eentje daarvan kreeg zelfs zijn allereerste oproeping ooit. Proficiat Elisha!

UPDATE: Elisha, Tarik en Mike gaan naar het WK in Qatar! Proficiat!

Elisha Owusu

Primeur voor Elisha Owusu. Hij werd voor het eerst opgeroepen voor het Ghanese nationale elftal. Met de dubbele nationaliteit (Frans-Ghanees) speelde hij voor enkele Franse jeugdelftallen, maar nu ontving hij dus zijn allereerste selectie voor Ghana. Hij nam het met The Black Stars op tegen The Super Eagles van Moses Simon en William Troost-Ekong. De twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel maar Ghana scoorde op verplaatsing (regel uitdoelpunten blijft er van toepassing). Elisha debuteerde in de terugmatch en trok dus zo de kwalificatie voor het WK mee over de streep! Proficiat Eli!

 • Vrijdag 25/3: Ghana - Nigeria: 0-0
 • Dinsdag 29/3: Nigeria - Ghana: 1-1

Davy Roef

Koen Casteels moest verstek geven voor de twee oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso. Een geluk bij een ongeluk zou je kunnen zeggen, want Davy Roef mocht zich in de afwezigheid van Koen melden bij de Rode Duivels.

 • Zaterdag 26/3: Ierland - België: 2-2
 • Dinsdag 29/3: België - Burkina Faso: 3-0

Matisse Samoise

Ook Matisse Samoise werd voor de tweede keer opgeroepen voor de Belgische beloften. In november mocht hij onder Jacky Mathijssen al eens kennismaken met interlandvoetbal. Nu neemt hij het met de U21 op tegen Denemarken. Een punt volstaat om een ticket voor het EK in Roemenië & Georgië in de wacht te slepen en zo geschiedde. Onze beloften gaan na een gelijkspel naar het EK! 

 • Dinsdag 29/3: Denemarken - België: 1-1

Tarik Tissoudali

Na de Afrika Cup mag Tita Tovenaar zich opnieuw melden bij de nationale ploeg van Marokko. Net zoals Owusu, Ngadeu en Nurio speelt Tarik twee WK-barragematchen. Marokko nam het hierin op tegen DR Congo. Een ploeg met enkele spelers uit de Belgische competitie. Théo Bongonda (KRC Genk) en Samuel Bastien (Standard) verdedigden de kleuren van Congo. In de heenwedstrijd drukte Tarik meteen zijn stempel. Hij scoorde het enige Marokkaanse doelpunt, meteen ook zijn eerste voor de nationale ploeg. In de terugwedstrijd lapte hij er nog eentje bij en gaf hij een assist. Met een 4-1 zege trekt ook Marokko naar het WK deze winter. Proficiat Tarik!

 • Vrijdag 25/3: DR Congo - Marokko : 1-1
 • Dinsdag 29/3: Marokko - DR Congo: 4-1

Michael Ngadeu

Met een bronzen Afrika Cup-medaille op zak trekt Iron Mike terug naar Kameroen. Hij nam het in de WK-barragewedstrijden op tegen Algerije voor een plaatsje op het WK in Qatar. In beide wedstrijden startte Mike. De heenwedstrijd werd verloren dus was de uitmatch van groot belang. Tot minuut 118 leek het erop dat Algerije naar Qatar ging maar toen viel het verlossende doelpunt. Resultaat: Mike en Kameroen gaan naar Qatar!

 • Vrijdag 25/3: Kameroen - Algerije: 0-1
 • Dinsdag 29/3: Algerije - Kameroen: 1-2

Nurio Fortuna

Ook linksback Nurio Fortuna werd opgeroepen voor zijn nationale selectie. In het Portugese Faro namen de Angolezen het op tegen eerst Guinee Bissau en 3 dagen later tegen Equatoriaal Guinea. 

 • zaterdag 26/3: Guinee Bissau - Angola: 3-2
 • dinsdag 29/3: Equatoriaal Guinea  - Angola: 0-0

 

Andreas Hanche-Olsen

Onze Noorse verdediger staat tweede in de rangschikking van het meest aantal gespeelde minuten wereldwijd dit seizoen, terwijl Michael Ngadeu aan de leiding gaat. Net als zijn kompaan achterin werd Andreas opgeroepen voor zijn nationale ploeg. Met Noorwegen speelde hij twee vriendschappelijk wedstrijden tegen Slowakije en Armenië. Samen met zijn ploeg behaalde hij twee clean sheets.

 • Vrijdag 25/3: Noorwegen - Slowakije: 2-0
 • Dinsdag 29/3: Noorwegen - Armenië: 9-0

Sulayman Marreh

Sulay gaat met Gambia de strijd aan met Tsjaad in de voorronde van de Africa Cup. 

 • Woensdag 23/3: Tsjaad - Gambia: 0-1
 • Dinsdag 29/3: Gambia - Tsjaad: 2-2

Sinan Bolat

Voor keeper Sinan Bolat en Turkijke stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Ze speelden donderdag in het Estádio do Dragão van FC Porto tegen Portugal. De winnaar nam het in de slotronde van de play-offs op tegen Noord-Macedonië. Turkije moest de duimen leggen tegen Portugal. De portugezen wonnen met 3-1. 

 • Donderdag 24/3: Portugal - Turkije (20u45) : 3-1