Welcome Keegan Jelacic!

Welcome Keegan Jelacic!

KAA Gent goes Down Under! De jonge Australiër Keegan Jelacic (20) heeft een contract getekend tot 2026. De polyvalente middenvelder legde met succes zijn medische en fysieke testen af en mag zich voortaan Buffalo noemen. 

Keegan is een jonge speler die afgelopen seizoen zijn eerste strepen verdiende in de Australische A-League. In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau kwam hij uit voor Perth Glory. In 22 wedstrijden was hij goed voor 2 goals en 4 assists. Keegan werd er op verschillende posities uitgespeeld: van centrale middenvelder tot linksbuiten of zelfs spits.

Dankzij zijn dubbele nationaliteit kan hij zowel voor Australië als Nieuw-Zeeland uitkomen. Na vijf interlands bij de U17 van Nieuw-Zeeland werd hij nu opgeroepen voor het U23-team van Australië dat een internationaal toernooi in Frankrijk speelt. In de voorbereiding sluit Keegan aan bij KAA Gent, waar hij de nodige tijd zal krijgen. 

“We zijn heel blij met de komst van Keegan Jelacic. Als scoutingscel zoeken we wereldwijd naar jonge talenten en hebben we een goeie deal kunnen sluiten met Perth Glory zodat hij zijn volgende stappen in Gent kan zetten. Keegan is een mobiele en dynamische speler met een sterke technische basis. Tijdens zijn doorbraakseizoen in de Australische A-League werd hij op meerdere aanvallende posities ingezet."

"Keegan heeft in Australië laten zien dat hij potentieel heeft. Nu heeft hij natuurlijk tijd en geduld nodig om zich aan te passen aan onze competitie. We kijken ernaar uit om hem zijn volgende stappen te zien zetten." - Samuel Cardenas, Head of Scouting.

We heten Keegan Jelacic van harte welkom bij de Buffalo's. Come on Blue White!

 


#COBW #TRANSFER