Geslaagde seizoensopener in Merelbeke

Speeldag 1 - Oefenwedstrijden 2023-2024 - 30-06-2023 om 19:00 u

De kop is eraf! Onze Buffalo's hebben hun eerste oefenmatch van het nieuwe seizoen afgewerkt. KAA Gent haalde het met 1-9 op het veld van KFC Merelbeke, dat uitkomt in 2e Amateur.

De wedstrijd vond plaats in het splinternieuwe Sportpark de Molenkouter. De Buffalo’s begonnen met een ijzersterke opstelling aan de wedstrijd: Roef, Watanabe, Castro-Montes, Torunarigha, Nurio, De Sart, Kums, Orban, Cuypers, Fofana en Hjulsager. Natuurlijk zat er ook een aantal spelers klaar om voor vervanging te zorgen: De Schrevel, Loris, Stevens, De Ridder, Asselman, Igbokwe, Van Hauter, Munezero, Jelacic, Fernandez-Pardo, Abdullahi, Lagae en Agbor.

De eerste helft begon rustig en er was niet meteen doelgevaar. Hier en daar viel er wel een kansje, maar het was wachten tot een corner van Fofana in de 16e minuut waarop kersvers Buffalo Watanabe de bal tegen de netten kopte. Nadien ging de bal iets vlotter aan het rollen en in minuut 35, na een kort gespeelde corner, scoorde ook Orban met het hoofd, dit keer op voorzet van Castro-Montes. Net voor rust waagde ook Kums zijn kans en hij schoot van buiten de zestien de 0-3 ruststand binnen.

Bij de start van de 2e helft werd het volledige elftal gewisseld. De jonge vervangers, met uitzondering van Loris en Goodluck, stonden te popelen om de voorsprong uit te bouwen. De jonkies van de Gantoise begonnen strijdlustig, maar toch scoorde de thuisploeg eerst via Oduro Sasah: 1-3.

Het antwoord kwam er drie minuten later toen Abdullahi neergehaald werd in de zestien, penalty dus. Nieuwkomer Jelacic knalde koelbloedig de 1-4 binnen. In minuut 69 legde Yari Stevens de bal aan de rand van de zestien, waar Fernandez-Pardo klaarstond om de 1-5 mooi binnen te krullen. Nog geen twee minuten later legde diezelfde Fernandez-Pardo de bal achteruit, nu maakte Abdullahi er 1-6 van. Het ging snel nu: De Ridder schoot de bal heerlijk in de linkerhoek, de 1-7 mocht genoteerd worden. En nog was het niet voorbij, want in de slotfase scoorde Goodluck nog twee keer, waarvan een keer vanaf de stip. 1-9 was dus de eindstand, een geslaagde eerste oefenmatch.