Nieuwe zege voor Jong KAA Gent

Jong KAA Gent heeft weer aangeknoopt met de overwinning: onze beloften haalden het met 2-0 van Mandel United. Vorige week bleef Jong KAA Gent nog gefrustreerd achter toen La Louvière onverdiend met de 3 punten ging lopen, maar tegen Mandel United zette het team van Emilio Ferrera weer de puntjes op de i.

Jong KAA Gent kon op het middenveld rekenen op onder meer Rune Van Den Bergh, die enkele dagen eerder nog zijn contract verlengde en ook speelminuten kreeg tegen de Shamrock Rovers. Mandel United koos voor een defensieve aanpak en daar hoorde ook vrij potig spel bij. Met die tactiek hielden de West-Vlamingen stand tot kort voor de rust. Toen maakte aanvoerder Cederick Van Daele er 1-0 van, meteen ook een revanche voor zijn gemiste strafschop van vorige week. Na de rust kon Mandel United niet anders dan wat aanvallender te spelen en zo kwam er meer ruimte voor Jong KAA Gent. De thuisploeg voetbalde meerdere kansen bij elkaar, al was het wachten tot de slotfase voor een tweede treffer. In de 82e minuut besliste Goodluck de wedstrijd.

In het klassement wipt Jong KAA Gent over Francs Borains, dat verloor bij Thes Sport. Onze beloften staan nu op de vijfde plaats en gaan volgende zaterdag op zoek naar een nieuwe driepunter op het kunstgrasveld van KVK Ninove.