U21: Ook beloften winnen Slag om Vlaanderen

De A-ploeg en de Ladies deden het hen al voor dit seizoen, maar ook de beloften pakten nu de scalp van Club Brugge in eigen huis. De match stond bij velen met stip genoteerd. Het nummer 3 op bezoek bij het nummer 4.

Club kwam met ambitie naar Oostakker. Dezelfde jongens uit de Youth League stonden op het wedstrijdblad. De eerste helft ging gelijk op. Na enkele mooie Gentse aanvallen was het echter Club dat de grootste kans kreeg. Na een duwfout van Ibrahim Cissé ging de bal op de stip waarna Engels de penalty omzette (0-1).

Na de rust begonnen onze beloften met veel inzet aan de wedstrijd. Malick Fofana ontdeed zich een paar keer van zijn directe tegenstanders en zorgde voor het meeste gevaar. Maar ook Club had zijn kansen. Oppassen geblazen dus voor de verdediging met een 0-1 achterstand. In minuut 75 keerde de partij echter. Een driedubbele wissel bracht meteen resultaat: Ibrahim Cissé vond Chuck Goodluck (nog geen minuut op het veld) die op zijn beurt de bal staalhard voorbij de Brugse doelman knalde (1-1).

In de 90e minuut gooide Malick Fofana de bal voor doel na een mooie actie. En daar zorgde Chuck Goodluck (hij deed zijn naam gisteren alle eer aan) met zijn tweede van de avond voor de 2-1 eindstand. Wat een invalbeurt.

Onze beloften bleven in de resterende blessuretijd overeind en boekten na een sterke prestatie van de hele ploeg een mooie overwinning. Ze behouden daarmee vierde plaats in het klassement, maar verkleinen met deze zege de afstand op Club Nxt naar slechts één punt.