Gent overwintert Europees na ruime zege tegen Luhansk

Speeldag 5 - UEFA CONFERENCE LEAGUE 23-24 - 30-11-2023 om 18:45 u

Op de vijfde speeldag van de UEFA Conference League hebben de Buffalo's zich verzekerd van Europees voetbal na Nieuwjaar. Tegen het Oekraïense Zorya Luhansk had Gent de eerste helft stevig in handen en Fofana bekroonde dat overwicht met een fraai openingsdoelpunt. Na rust stoomde Gent door en Fadiga verdubbelde de voorsprong, waarna hij ook nog Orban de 3-0 voorschotelde. Nardi moest met een horrorblessure van het veld gedragen worden, wat een domper op de feestvreugde zette. Gandelman deed er wel nog een doelpuntje bij, Nahnoinyi kon de eer redden en legde daarmee de 4-1 eindstand vast. Gent behield zo ook de koppositie in groep B en strijdt op de laatste speeldag met Maccabi Tel Aviv voor de groepswinst.