💬 Reacties na KAA Gent - Zorya Luhansk

💬  Reacties na KAA Gent - Zorya Luhansk

Speeldag 5 - UEFA CONFERENCE LEAGUE 23-24 - 30-11-2023 om 18:45 u

We kwalificeren ons voor de volgende ronde in de UEFA Conference League na de 4-1 zege tegen Zorya Luhansk. Na doelpunten van Malick Fofana, Noah Fadiga, Gift Orban en Omri Gandelman zou de feeststemming moeten overheersen, maar de gedachten gingen uit naar keeper Paul Nardi. Hij liep een open beenbreuk op tijdens de match.

Hein Vanhaezebrouck: "Blij dat we opnieuw doorgaan, maar alles in onderschikt aan wat er met Paul gebeurde"

Malick Fofana: "Blij met mijn doelpunt, maar denkend aan Nardi"

Malick Fofana – het kleine dribbelwonder – brak vandaag de ban met een geweldig schot. “Ik ben wel blij met mijn doelpunt”, trapte hij een open deur in. Knap gedaan toch wel. “Jazeker”, lachte de jongeman. “Er lag veel ruimte waarvan ik van profiteerde: versnellen en een streep met links”, beschreef hij zijn mooie goal.

Het belang ervan was ook niet te onderschatten. “Inderdaad, we wilden zeker winnen om een ronde verder te gaan. Dankzij die eerste goal konden we pushen en de tweede, derde en vierde goal maken.” De achttienjarige zei het met de maturiteit van iemand dubbel zo oud.

Wat Paul Nardi meemaakte, lag mee aan de grond van die sereniteit. “Dat was schrikken natuurlijk. We waren in shock, maar wisten niet wat er precies gebeurd was. Hij komt juist terug na een blessure aan zijn hoofd. En nu dit… Momenteel is het afwachten geblazen.” De hele Gentse familie denkt aan hem en wacht op hoopvol nieuws. (RG)

Noah Fadiga: "Goal en assist doen deugd, maar onze gedachten zijn bij Paul"



#COBW #UECL #GNTLUH