Hein Vanhaezebrouck: 'Iedere match is gevaarlijk'

Hein Vanhaezebrouck: 'Iedere match is gevaarlijk'

Wat hebben Tomorrowland en KAA Gent met elkaar gemeen? Wel, hun ticketverkoop veroorzaakt een ware stormloop. Zo spelen de Buffalo’s zeker tot aan de play-offs in een volle Ghelamco Arena. Ook het duel van zondagavond, tegen Waasland-Beveren, is al weken uitverkocht. “Gesteund worden door een vol stadion is belangrijk in dit soort wedstrijden”, vertelde Hein Vanhaezebrouck tijdens zijn persbabbel.

Al meer dan een half jaar is de onfortuinlijke Rami Gershon een vaste klant in het blessurenieuws van Vanhaezebrouck. Toch priemt er stilaan licht aan het einde van de tunnel voor de verdediger. “Rami speelde maandag één helft met de beloften tegen Lokeren. En vrijdagavond kwam hij zeventig minuten in actie tegen Wetteren. Als hij die opeenvolging van wedstrijden goed doorstaat, is zijn blessure bijna achter de rug.” Bij Van Der Bruggen (heup) en Olayinka (voet) is dat nog niet het geval. Ook Neto mist het duel tegen Waasland-Beveren. “Het vetweefsel rond de achillespees is ontstoken. Een scan toonde aan dat het niet ernstig is, maar het blijft een beetje aanslepen.”

Wel tussen de twintig geselecteerden voor zondagavond: Rob Schoofs. “Hij heeft zich goed geïntegreerd”, zag Vanhaezebrouck. “Dat is het grote voordeel als je een Vlaamse jongen binnen haalt. Hij kan tegen iedereen praten, zelfs tegen het keukenpersoneel. (grijnst) Bovendien is het een speler met veel potentieel. Rob is een intelligente voetballer die perfect past binnen onze spelersgroep. Ook zijn medische testen waren uitstekend. Ik ben ervan overtuigd dat hij hier op alle niveaus sterker zal worden.”

Rob Schoof kwam over van Sint-Truiden. Benito Raman maakte voor zes maanden de omgekeerde beweging. “STVV was voor hem de beste optie, want daar heeft hij het meeste uitzicht op speelminuten. Het feit dat er geen aankoopoptie is, betekent dat we Benito echter nog niet hebben afgeschreven. We moesten hem gewoon eens uit zijn dagdagelijkse context halen en in een andere omgeving steken. Als hij de komende maanden goed presteert bij Sint-Truiden, rekenen we volgend seizoen opnieuw op hem.”

Met drie toppers achter de rug én een dubbele ontmoeting met Club Brugge in het vooruitzicht, treft de landskampioen nu een minder grote naam: Waasland-Beveren. “Maar iedere match is gevaarlijk”, benadrukt Vanhaezebrouck. “Kijk, Beveren zakt naar Gent af zonder druk. Als ze hier verliezen zal niemand daar iets van zeggen. Ze kunnen dus bevrijd voetballen en zullen een stunt proberen realiseren. Aan ons om dat scenario te vermijden.”

De twintigduizend fans zijn alvast een flinke duw in de rug voor de troepen van Vanhaezebrouck. “Gesteund worden door een vol stadion is belangrijk in dit soort wedstrijden. Het is trouwens al de zestiende keer dit seizoen dat ons stadion uitverkocht is”, weet de coach, die ook een kanttekening maakt. “Die cijfers tonen aan dat we momenteel hot zijn, maar eveneens dat ons stadion te klein is. Al is het niet aan mij om te oordelen of een uitbreiding momenteel aan de orde is. Ik stel enkel vast dat het altijd vol zit en dat er 125.000 mensen op onze titelviering waren. Het is dan ook een feit dat er nu veel mensen niet kunnen komen kijken omdat ze niet aan tickets geraken.”

(JVDV)
Foto: Ares Jucla