Merci Ibrahim!

Merci Ibrahim!

Kort na zijn doorbraak bij KAA Gent zet Ibrahim Salah een nieuwe en mooie stap in zijn carrière. Onze Marokkaanse aanvaller maakt een transfer naar de Franse club Stade Rennais, momenteel nummer 5 in de Ligue 1. 

Stade Rennais is de club van Rode Duivels Jérémy Doku en Arthur Theate. De Fransen spelen voor het vijfde seizoen op rij Europees en realiseerden ook verschillende grote transfers, zoals die van Eduardo Camavinga naar Real Madrid. 

Het aanbod van Stade Rennais was dan ook moeilijk te weerstaan voor Ibrahim, die zijn carrière in sneltempo ziet evolueren. Hij was zonder club in de zomer van 2021, toen KAA Gent hem een kans gaf bij het belofteteam. Salah greep die kans met beide handen en mocht een jaar later aansluiten bij de A-kern. 

Zijn debuut in de Ghelamco Arena volgde snel: in augustus speelde hij mee in de thuiswedstrijd tegen Westerlo. Salah bezorgde ons plezier met zijn snelle dribbels en liet ook 3 doelpunten aantekenen. In totaal kwam hij 21 keer in actie. 

Ibrahim stond erop ook een persoonlijke boodschap na te laten voor ons allemaal: 

"Toen ik tekende voor KAA Gent, was ik zeker dat ik de juiste keuze maakte. Ik wil de club bedanken voor het afgelopen anderhalf jaar. Het was een geweldige periode waarin ik een betere speler werd dan ik was. Ik verlaat KAA Gent met veel emoties, want ik voelde me hier thuis. Ik neem geen afscheid van een club, maar wel van een familie. Ik bedank in het bijzonder de coach omdat hij me het vertrouwen gaf, maar ook de staf en mijn ploegmaats. Dankjewel aan alle fans die mezelf en de ploeg gesteund hebben, op goeie en minder goeie momenten. Ik zal jullie nooit vergeten. Nu begint een nieuw avontuur voor mij, maar ik hou Gent voor altijd in mijn hart. Come on Buffalo's! 💙🤍" 

 

KAA Gent bedankt Ibrahim Salah en wenst hem alle succes in Rennes. 

Merci, Ibrahim!