Welcome Gift!

Welcome Gift!

KAA Gent is blij om de komst van Gift Emmanuel Orban te mogen aankondigen! De Nigeriaanse aanvaller is 20 jaar en komt over van de Noorse club Stabæk Fotball. Bij Stabæk was Gift afgelopen seizoen goed voor 19 doelpunten in 24 wedstrijden. Hij scoorde 16 keer in de competitie en 3 keer in het bekertoernooi. Onder meer dankzij zijn doelpunten mocht Stabæk de promotie naar de Noorse eerste klasse vieren. 

Gift groeide op in Togo en ontwikkelde zich verder als voetballer in Nigeria, tot Stabæk hem vorig jaar naar Noorwegen haalde. Bij Stabæk kwam KAA Gent eerder al Andreas Hanche-Olsen op het spoor. De Ghelamco Arena is nu de volgende halte in de nog jonge carrière van Gift. Hij tekende een meerjarig contract bij onze club. 

"We zijn verheugd om een veelbelovend talent te verwelkomen”, zegt onze hoofdscout Samuel Cardenas. “We konden hem na pittige onderhandelingen naar onze club halen. Gift is een flexibele aanvaller die onze aandacht trok tijdens zijn debuutseizoen in Noorwegen. Samen met Hein hebben we hem de afgelopen maanden intensief gevolgd.” 

“Gift is heel wendbaar, explosief op de eerste meters, gebruikt slim de vrije ruimtes en werkt ook hard." - Samuel Cardenas, hoofdscout KAA Gent

"Hij heeft een echte neus voor goals en koppelt zijn torinstinct aan een goeie tweevoetige techniek. We kijken ernaar uit om hem hier te zien ontwikkelen. Hij krijgt het nodige geduld en tijd om zich aan te passen aan onze competitie."

Welcome, Gift!


#COBW #TRANSFER