Stefan Mitrovic keert terug naar KAA Gent

Stefan Mitrovic keert terug naar KAA Gent

KAA Gent heeft de transfer van Stefan Mitrovic (33) afgerond. De Serviër voegt ervaring toe aan de verdediging en kent het huis en de Belgische competitie. Mitrovic droeg tussen 2015 en 2018 al drie seizoenen het shirt van de Buffalo's en tekende nu een contract tot 2026. 

Voor coach Hein Vanhaezebrouck is Mitrovic dus een oude bekende. In totaal speelde de stoere verdediger 113 wedstrijden voor KAA Gent, waarin hij 5 keer scoorde. Op 1 match na stond hij ook telkens aan de aftrap in de 8 Champions League-duels van KAA Gent in het seizoen 2015-2016.

In 2018 volgde een transfer naar Strasbourg, met wie hij de League Cup won. Via Frankrijk belandde Mitrovic in 2021 vervolgens bij de Spaanse eersteklasser Getafe. Na 65 matchen in La Liga is het nu tijd voor een terugkeer. 

"Toen ik met Hein en Michel sprak over een terugkeer overviel me het gevoel dat ik hier "unfinished business" had. Dus nu ben ik "back home to finish the job that needs to be done"." - Stefan Mitrovic

Voor KAA Gent wordt Stefan een betrouwbare pion in de verdeding. Met ook nog eens 36 wedstrijden voor de nationale ploeg van Servië kent hij het klappen van de zweep. Ook zijn leiderschap is ongetwijfeld een troef. 

Voor Mitrovic ligt het rugnummer 20 klaar. Welcome back, Stefan!


#COBW #TRANSFER