Next match stats: RFC Seraing - KAA Gent

Next match stats: RFC Seraing - KAA Gent

Speeldag 31 - JPL - 01-04-2023 om 18:15 u

● RFC Seraing verloor de laatste twee ontmoetingen met KAA Gent in de Jupiler Pro League (allebei in de Ghelamco Arena), maar hield een punt over aan het enige voorgaande onderlinge duel in Le Pairay (0-0 in november 2021).

● Seraing kwam in negen van de vijftien thuisduels in de Jupiler Pro League niet tot scoren, deze eeuw kwam alleen Beerschot in 2021/22 in meer verschillende thuiswedstrijden binnen één regulier seizoen niet tot minstens één treffer (10).

● KAA Gent kan voor het eerst sinds februari-maart 2022 vier keer op rij winnen in het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League (toen 7) en kan voor het eerst sinds oktober 2022 in drie opeenvolgende matchen 3+ keer scoren (toen 3).

● Als Seraing verliest en KAS Eupen deze speelronde wel weet te winnen, degraderen de Métallos naar de Challenger Pro League en worden ze de 27e verschillende ploeg die deze eeuw uit de Jupiler Pro League zakt.

● In de stand van de Jupiler Pro League van de laatste vijf speeldagen staat KAA Gent bovenaan met twaalf punten (W4, V1) en een positief doelsaldo van +8 (12 voor, 4 tegen).

● Geen speler was dit Jupiler Pro League-seizoen goed voor de laatste pass voordat een ploeggenoot een kans creëerde dan Sven Kums (37 – net als Hans Vanaken), terwijl alleen Hong Hyun-seok zelf meer kansen creëerde aan KAA Gent-zijde (46) dan aanvoerder Kums (39).

● In zijn vorige wedstrijd werd Marius Mouandilmadji de tweede speler met meer dan tien treffers namens RFC Seraing in de Jupiler Pro League (11), de spits heeft nog slechts twee doelpunten nodig om Georges Mikautadze (13) te evenaren als topscorer aller tijden van de Métallos in 1A.

Gift Orban kwam dit Jupiler Pro League-seizoen gemiddeld tot 1,33 goal involvements per wedstrijd (8 goals en assists in 6 competitieduels namens KAA Gent), het hoogste gemiddelde van alle spelers in de top-10 Europese competities, vóór Erling Haaland (1,27).


COBW #SERGNT