Street League 9000

Street League 9000

Zeven organisaties slaan de handen in elkaar om Gentse kinderen en jongeren meer kansen te geven door met hen te voetballen op verschillende pleintjes in de stad.

Samen vormen ze Street League 9000.

Street League 9000 wordt gevormd door de KAA Gent Foundation, Futsal Besiktas, vzw Jong, FC Rooigem, Futsal Gent, vzw Ergenekon en vzw Sportaround.

Het netwerk wordt gecoördineerd door de KAA Gent Foundation met de steun van de Stad Gent en KAA Gent.

 

Charter Street League 9000

Op onze pleintjes is iedereen welkom, Gent is een stad van iedereen;

We willen samen positieve plekken bieden,

waar iedereen zichzelf kan (her)ontdekken;

We dragen zorg voor onze en andere Gentse buurten en pleintjes

en voor wie ze gebruikt en/of er woont;

Via voetbal willen we de Gentse buurten met elkaar verbinden.

Street Wise Nieuw Gent, een buurtvoetbalinitiatief van de KAA Gent Foundation in de wijk Nieuw Gent-Steenakker.

Buurtvoetbal

Voetbal in zijn puurste vorm brengt kinderen en jongeren uit dezelfde buurt samen in een park of op een plein. Met de steun van KAA Gent en de Stad Gent worden in Gent de bestaande initiatieven met elkaar verbonden in een nieuwe sociaal-sportieve samenwerking: Street League 9000. De KAA Gent Foundation is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Onder de vlag Elk Talent Telt bestaat er vandaag al een gelijkaardige samenwerking tussen alle Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal.

Je ontmoet dankzij deze wedstrijden heel wat nieuwe mensen. Of we nu winnen of niet, dat is bijzaak. Als we ons maar amuseren. Medina Yildirim (14) en Dorkas Mieto Muntu (14)

Plaats voor voetbal

Voetbal brengt mensen bij elkaar. Bovendien draagt sport bij tot een betere gezondheid en tot de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Straatvoetbal is een broeiplek waar jonge Gentenaars zichzelf ontdekken en kunnen ontwikkelen als mens en als burger.

Lid worden van een bestaande voetbalclub is in Gent niet vanzelfsprekend: meer dan 1000 kinderen en jongeren staan vandaag op een wachtlijst om bij een Gentse club te kunnen voetballen. In onze stad kan buurtvoetbal aan honderden kinderen en jongeren een alternatieve speelplek bieden.

WSB Street, een buurtvoetbalinitiatief van de KAA Gent Foundation in de wijk Watersportbaan.

Happenings

Jaarlijks zullen er door het netwerk vijf buurtvoetbalhappenings georganiseerd worden, telkens in een andere Gentse buurt. Er wordt zonder klassement en scheidsrechter gespeeld, samen plezier maken staat centraal.  De kinderen en jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor het verloop van de wedstrijden en worden daar door de partners van het netwerk op voorbereid. Tussendoor worden door de KAA Gent Foundation voor de partners van het netwerk opleidingen georganiseerd voor medewerkers en vrijwilligers.

We verzamelen verschillende pleintjesvoetbalwerkingen en willen zo jongeren en buurten met elkaar verbinden. Pierre Van der Veken, KAA Gent Foundation

Naar het fotoalbum van de Street League 9000 Kick-Off

 

Met dank aan Buffalo Talent Center - KAA Gent Jeugd voor de gastvrijheid, Glossy.tv - Branding through Strategy voor de vormgeving en Printville Visual Communication voor de visuals.

 

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun: