Tim Matthys versterkt scoutingcel

Tim Matthys versterkt scoutingcel

Vandaag verwelkomen we Tim Matthys terug. Bijna 15 jaar na zijn vertrek bij de club waar zijn carrière op het hoogste niveau begon, keert de geboren Zottegemnaar terug naar KAA Gent. Matthys komt over van KV Mechelen waar hij vorig seizoen zijn spelerscarrière beeïndigde en daarna aan de slag ging bij de scouting.

Tim Matthys won twee bekers van België, werd twee keer kampioen in tweede klasse (met Bergen en KV Mechelen) en promoveerde ook met RAEC Mons naar eerste klasse. Hij speelde 469 wedstrijden als prof in zowel de Belgische eerste en tweede klasse, in Griekenland, alsook Europees (5 doelpunten in 9 UEFA Cup-wedstrijden). Tim Matthys, opgeleid bij SV Zottegem, verstond de kunst om er te staan op belangrijke momenten. Zo begon hij zijn profcarrière bij de Buffalo's met een hattrick in zijn debuutwedstrijd tegen RWDM, scoorde hij het winnende doelpunt in de eerste bekerfinale van Essevee en scoorde in het Jules Ottenstadion tegen Lokomotiv Moskou het doelpunt dat Zulte-Waregem de kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Cup opleverde. Matthys brengt een schat aan ervaring mee en weet wat er nodig is om op het hoogste niveau mee te draaien. 

"De aanstelling van Tim kadert in de verdere professionalisering van onze scouting en rekrutering. Tim zal aangesteld worden als video- en live scout en zal ook een aantal coördinerende taken op zich nemen." - Peter Verbeke, sportief manager

Peter Verbeke, sportief manager van KAA Gent: "De aanstelling van Tim kadert in de verdere professionalisering van onze scouting en rekrutering. Tim zal aangesteld worden als video- en live scout (A-kern) en zal ook een aantal coördinerende taken op zich nemen (recrutering U18 en U21). Net zoals Gertjan De Mets (videoanalist A-kern) en Thomas Matton (individuele trainer A-kern) heeft Tim een ideaal profiel: jong, gedreven, leergierig, intelligent en bouwend op een lange en mooie loopbaan als speler. Op deze manier willen we verder bouwen aan de toekomst van KAA Gent."