Voorbeschouwing Standard de Liège - KAA Gent

Voorbeschouwing Standard de Liège - KAA Gent

Standard tegen KAA Gent, elk jaar opnieuw een topper. Dit seizoen is het niet anders. Beide clubs vechten voor een plek in Play-Off 2. Hein Vanhaezebrouck verwacht dan ook een gretig Standard aan de aftrap zondag: “Standard is nog actief in de competitie en in de beker. De bekerfinale zal er niet voor zorgen dat ze nu minder gemotiveerd zullen zijn. Net als ons willen zij een plek in Play-Off 2. Als ze zondag verliezen wordt het heel moeilijk voor hen. Dus reken er maar op dat ze er alles aan zullen doen om te winnen en over ons te springen. Ze kunnen dus op twee paarden wedden: de competitie en de beker. Bij ons blijft het bij één: de competitie. Ik moet dus niet uitleggen hoe belangrijk de partij van zondag is.”


Gretig Standard

"Met de Mbaye Leye hebben ze nieuw vuur in de groep gekregen. Nadien kenden ze ook een terugval, maar ik vind het een interessant team. Goed gebalanceerd met ook enkele jonge talenten. Met Klauss hebben ze ook een goede spits lopen. Ik vind ze nu sterker dan in de heenmatch. Ze kunnen roteren en dat maakt het moeilijk om hun basiself te voorspellen."

Laurent Depoitre

De 32-jarige spits heeft er een moeilijk seizoen opzitten na enkele blessures: "Ik had telkens last van kleine kwaaltjes en dat verhinderde mij om mijn niveau te halen. Blessures maken deel uit van het voetbal, maar het is nooit fijn. Je wilt het team helpen, maar moet vanop de zijlijn toekijken. Dat haat elke speler. Ik ben blij dat ik nu terug met plezier op het veld kan staan en mijn steentje kan bijdragen. Ik heb geen pijn meer, maar ben nog niet 100% fit. Daar werk ik aan, nu wil ik dit volhouden tot het einde van het seizoen."

Er staan nog drie wedstrijden op het programma. Drie finales volgens Depoitre. "Het seizoen kan er na drie matchen al opzitten, maar daar denk ik niet aan. Ik wil spelen en tonen dat Gent bij de eerste acht hoort te staan. Niemand in de groep wil denken aan een vervroegd einde. Ons ritme nu? Trainen, focussen en knokken. Na de drie matchen zullen we de rekening maken. We moeten een reeks neerzetten en in onszelf vertrouwen."