Dylan Bronn trekt naar FC Metz

Dylan Bronn trekt naar FC Metz

Dylan Bronn verlaat na 3 seizoenen KAA Gent voor een nieuw avontuur. De centrale verdediger kwam in de zomer van 2017 naar Gent en beleefde hier een voetbalsprookje.

In het seizoen 2016-2017 speelde hij nog op amateurniveau bij AS Cannes. Hij werd er opgepikt door de Ligue 2-club Chamois Niortais en groeide er uit tot een vaste waarde. Zijn goede vorm bleef niet onopgemerkt waardoor hij in de zomer van 2017 de overstap maakte naar onze club. Als snel drukte hij zijn stempel op het eerste elftal en dat leverde hem een vaste plek op in de nationale ploeg van Tunesië. Op het WK van 2018 scoorde hij zelfs tegen de Rode Duivels. Dit allemaal op een seizoen tijd, van het amateurvoetbal tot WK-held.

In totaal speelde hij 77 wedstrijden voor KAA Gent en scoorde daarbij 10 doelpunten. Vooral in het seizoen 2018-2019 was Dylan trefzeker voor de Buffalo's. Hij scoorde toen 8 keer en was, als centrale verdediger zelfs even clubtopscorer! Op het einde van dat seizoen werd hij door de supporters ook verkozen tot meest verdienstelijke speler van het jaar en kreeg daarvoor de Jean-Claude Bouvy Trofee.  

Na drie seizoenen maakt Dylan nu de overstap naar de Franse eersteklasser FC Metz. We wensen hem het beste toe in de verdere verloop van zijn carrière!