Onze eSporters: Robin & Maxime

Voor het tweede seizoen van de Proximus ePro League zullen Robin Sleeuwagen en Maxime Goyvaerts de eer hoog houden in de FIFA20-competitie van de Jupiler ePro league. Zij kwamen op de finaledag als winnaars uit de bus.

De zoektocht naar de KAA Gent-eSporter begon eerder dit seizoen via de online kwalificatiewedstrijden. Na twee spannende kwalificatierondes bleven vijf spelers over: Bray Morgan, Marvin Deckmyn, Reinout Schols, Sam Wannijn en Maxime Goyvaerts 

Zij werden vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan de FIFA20-finaledag die doorging op 29 november in de Ghelamco Arena.

FIFA 20-Finaledag

Over hun FIFA-kwaliteiten bestond geen twijfel meer maar wij wilden eens polsen hoe ze onderling tegen elkaar zouden presteren en wat hun motivatie was om onze eSporter te worden. Elke speler werd onderworpen aan drie testen. Eerst en vooral namen ze het onderling tegen elkaar op in een potje FIFA. Nadien konden ze hun skills testen tegen Robin Sleeuwagen, Mr-Robz -_-, onze eSporter van vorig seizoen. Tot slot werd elke speler uitgenodigd op een individueel gesprek.

Na een grondige evaluatie en fijne finaledag kwam Maxime Goyvaerts als winnaar uit de bus. Hij zal KAA Gent verdedigen als eSporter in de ePro League. Robin Sleeuwagen wordt onze ProSpeler. Hij neemt dit seizoen sowieso deel aan de play-offs van de ePro League. Als Maxime zich via de eProLeague plaatst voor de Play-offs, dan nemen onze beide eSporters deel aan de play-offs.

Robin Sleeuwagen

Robin Sleeuwagen is 26 en werkt al 5 jaar als accountant. Hij is geboren in Aalst en woont in Erpe-Mere. Sinds zijn achtste is hij via zijn grootvader langs moederszijde supporter van de Gantoise. Samen gingen ze tot zijn 21e (en het overlijden van grootvader) naar elke thuismatch. Hij spart op regelmatige basis met andere eSporters en heeft de ambitie om het ver te schoppen in de eSportswereld.

Vorig jaar werd hij onze eSporter in het eerste seizoen van de ePro League. Hij nam succevol deel aan de competitie en eindigde knap zesde. Dit seizoen wordt Robin onze ProSpeler. Hierdoor komt hij rechtstreeks uit in de Play-Offs van de eProLeague, waarin hij het zal opnemen tegen de sterkste kandidaten van andere ploegen. 

Volg Robin op Instagram

Maxime Goyvaerts

Maxime Goyvaerts is 21 jaar, en studeert Rechten aan de Universiteit Gent. Hij is een rasechte Gentenaar en al jaren abonnee. Vorig jaar nam hij al deel aan de kwalificatierondes maar kozen we voor Robin. Dit jaar nam Maxime op nieuw deel en eindigde hij bij de beste acht. Op de finaledag wist hij ons te overtuigen in zijn onderlinge duels en in zijn aanstekelijke motivatie om voor KAA Gent te mogen deelnemen aan de eProLeague. 

De komende weken zal Maxime het beste van zichzelf geven in de tweede editie van de Proximus ePro League. Robin start later dit seizoen rechtstreeks in de Play-Offs. De prestaties van Maxime en Robin kan je via onze website en onze social mediakanalen op de voet volgen. We wensen hen alvast veel succes!

Volg Maxime op Instagram