Welkom Anders Christiansen!

Welkom Anders Christiansen!

Vandaag tekende de Deense middenvelder Anders Christiansen een contract tot 2021 bij KAA Gent. 

Christiansen (8 juni 1990)  is een 27-jarige centrale middenvelder uit Denemarken. Hij komt over van de Zweedse kampioen Malmö FF - waar hij samen speelde met Lasse Nielsen - en werd vorig seizoen in Zweden tot beste middenvelder en Speler van het Jaar verkozen. Met Malmö werd hij de voorbije 2 seizoenen Zweeds kampioen.

Christensen startte zijn carrière bij het Deense Lyngby BK waarmee hij promoveerde uit tweede klasse. Na 2 geslaagde seizoenen werd hij overgenomen door toenmalig Deens kampioen Nordsjaelland. Daar speelde hij in 2,5 seizoenen in totaal 85 wedstrijden. Hij scoorde er 7 doelpunten, kwam tot 8 assists en maakte in 2012-2013 hun Champions Leaguecampagne mee. Christiansen verkaste vervolgens in januari 2015 naar het Italiaanse Chievo Verona, kwam daar weinig aan spelen toe en werd in januari 2016 overgenomen door het Zweedse Malmö FF. Daar scoorde hij in zijn debuutwedstrijd tegen IFK Norrköping en speelde hij daarba een grote rol in hun titelwinst in 2016. In 2017 trok hij die positieve lijn door en werd hij opnieuw Zweeds kampioen. In de beslissende wedstrijd tegen IFK Norrköping gaf hij 2 assists en maakte zelf de 1-3. 

Christiansen wordt niet de eerste Deense voetballer die bij KAA Gent zal spelen. Hij treedt in de voetsporen van onder andere (de eerder genoemde) Lasse Nielsen, Nicklas Pedersen, Jesper Jorgensen, Anders Christensen, Anders Nielsen en Sören Busk.