Bedankt Samuel Gigot!

Bedankt Samuel Gigot!

Samuel Gigot zet een volgende stap in zijn carrière en verhuist per direct naar Spartak Moskou. Gigot tekende anderhalf jaar geleden, op 27 januari 2017, een contract bij de Buffalo's. We citeren het bericht van toen: "De 23-jarige Fransman, geboren op 12 oktober 1993, is een rechtsvoetige verdediger van 1m86. Hij is jong, snel, (kopbal)sterk en heeft nog een aanzienlijke progressiemarge."

Dat Samuel Gigot een aanzienlijke progressiemarge had en heeft, bleek onmiddelijk. Gigot kwam in de ploeg om er niet meer uit te verdwijnen. Hij speelde sinds zijn aankomst 64 wedstrijden voor KAA Gent  en realiseerde daarbij 2 doelpunten en 5 assists. Gigot speelde in 6 Europa Leaguewedstrijden (waaronder de onvergetelijke wedstrijden tegen Tottenham), 2 bekerwedstrijden en 56 competitiematchen (waarvan 19 in Play Off 1). 

Dankzij zijn sterke prestaties het voorbije seizoen werd hij door de supporters ook verkozen tot Speler van het Jaar en ontving hij de Jean-Claude Bouvytrofee. Samuel was een voorbeeld van professionalisme die na de trainingssessies op het oefencentrum ook dagelijks nableef om bij te trainen in de fitness. Ook in wedstrijden gaf hij steeds het volle pond. Hij werd algemeen beschouwd als één van de sterkste, zoniet de sterkste verdediger van de Jupiler Pro League. Zijn prestaties bleven dus ook in het buitenland niet onopgemerkt. 

Gigot was een leider en een vechter, stak zich nooit weg en zocht nooit excuses. Hij ging voorop in de strijd, niet met woorden maar met daden. Hij was geliefd bij de staf en zijn medespelers omwille van zijn vriendelijke en gemoedelijke karakter. Diegenen met wie hij dagelijks op het veld stond, dichtten hem allen een grote toekomst toe. Vandaag zet Sam de volgende stap in die toekomst. 

In naam van de hele club, zijn medespelers en alle supporters wensen we Samuel te bedanken voor zijn inzet voor KAA Gent en wensen we hem veel succes bij zijn verdere carrière. Merci Sam!