KAA Gent Foundation: feiten en cijfers 2018

KAA Gent Foundation: feiten en cijfers 2018

De KAA Gent Foundation publiceert het verslag van haar werking in 2018. Tijdens de algemene vergadering van 3 juli 2019 werd een nieuw bestuur aangesteld. Mevrouw Sofie Bracke, vertegenwoordiger van de Stad Gent, wordt de nieuwe voorzitter van de KAA Gent Foundation.

Jaarverslag 2018

2018 werd een goed gevuld jaar voor de KAA Gent Foundation.  De organsatie toonde een sterke vernieuwende dynamiek en dit op drie fronten:

 • er werd geïnvesteerd in de aanwerving van drie community coaches (2,8 VTE’s). Zij begeleiden projecten waardoor de kwaliteit van de sociaal-sportieve #COBW-methodiek naar een hoger niveau kan worden getild.
 • met Active Fans werd een eerste gezondheidsproject voor KAA Gentsupporters gerealiseerd, waarbij het stadion gebruikt wordt als sportzaal waar tips voor een gezondere levensstijl en bewegingsactiviteiten elkaar afwisselen.
 • in Nieuw Gent startte in opdracht van de Stad Gent het pilootproject Street Wise: pleintjesvoetbal voor jongeren in de buurt Nieuw Gent-Steenakker. Ook hier wordt gewerkt aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en buurtgericht engagement.

De KAA Gent Foundation bevestigde in 2018 haar reputatie als sociaal-sportieve innovator binnen de professionele voetbalwereld met het binnen halen van de Pro League+ Award 2018 (Pro League) en de CSR & Community Award 2018 (European Club Association). Tenslotte was de organisatie van het 11de EFDN Congres in de Ghelamco Arena op 13 en 14 november één van de absolute hoogtepunten voor onze organisatie.

ALLE FEITEN EN CIJFERS LEEST U IN HET JAARVERSLAG 2018 (PDF)


Een nieuwe algemene vergadering, een nieuw bestuur, een nieuwe voorzitter

Tijdens de Algemene Vergadering van 3 juli 2019 werd akte genomen van de nieuwe vertegenwoordigers van de leden van onze organisatie. Tijdens de raad van bestuur van 3 juli 2019 werd mevrouw Sofie Bracke verkozen als nieuwe voorzitter van de KAA Gent Foundation. Patrick Lips blijft ondervoorzitter, een functie die hij sinds de oprichting van de KAA Gent Foundation in 2009 bekleedt.

Samenstelling algemene vergadering en raad van bestuur vzw Voetbal in de stad:

 • Sofie Bracke, voorzitter (Stad Gent, bestuurder)
 • Patrick Lips, ondervoorzitter (KAA Gent, bestuurder)
 • Bert Misplon (OCMW Gent, bestuurder)
 • Filip Raes (Supportersfederatie KAA Gent, bestuurder)
 • Cengiz Cetinkaya (Gent, stad in werking, bestuurder)
 • Michel Louwagie (KAA Gent, waarnemend bestuurder)
 • Emine Gul Isci (Stad Gent, waarnemend bestuurder)
 • Marc Alloncius (Supportersfederatie KAA Gent)
 • Stijn De Roo (OCMW Gent)
 • Jurgen Bockstaele (Gent, stad in Werking)

De KAA Gent Foundation bedankt de afscheidnemende bestuurders en leden van de algemene vergadering voor hun engagement in de afgelopen jaren, in het bijzonder de heer Dirk Vos, sinds 2011 vertegenwoordiger van de Supportersfederatie KAA Gent en de heer Resul Tapmaz, sinds 2013 vertegenwoordiger van de Stad Gent en voorzitter van vzw Voetbal in de stad tussen 2013 en 2019.

Bestuurlijke transparantie

Vanuit haar opdracht als maatschappelijke organisatie publiceert de KAA Gent Foundation al haar beleidsdocumenten op de website van de KAA Gent Foundation in de rubriek Contact & Info.

 

De KAA Gent Foundation krijgt steun van

KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development Network (EFDN).