KAA Gent klopt Seraing dankzij jonge talenten

KAA Gent klopt Seraing dankzij jonge talenten

Speeldag 9 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 05-08-2020 om 11:00 u

Bij de start van de hittegolf speelden onze Buffalo's hun laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen RFC Seraing.

Basiself KAA Gent: Roef, Mohammadi, Godeau, Arslanagic, Botaka, Marreh, Parmentier, Dorsch, De Bruyn, Kvilitaia en Mbayo

De partij begon gezapig met enkele kansen voor KAA Gent, maar de laatste pass ontbrak telkens. Zo brak Dorsch in de negende minuut door en bezorgde hij De Bruyn de ultieme kans op de 0-1 maar de Belg verslikte zich in zijn controle. Vlak voor de rust kwam Seraing opzetten. Cascio werd met een boogbal alleen voor Roef gezet en liet de kans niet liggen (0-1). De Buffalo's gingen de rust in met een achterstand.

In minuut 60 achtte Thorup het tijd om de ploeg van vers bloed te voorzien. Ibrahima Cissé, Glenn Diedhiou, Yacine Boufath, Samy Mahour,  Cederick Van Daele, en Joshua Veeckman vielen in voor Kvilitaia, Mohammadi, Dorsch, De Bruyn, Mbayo en Botaka. De jonkies lieten zich meteen opmerken door goed druk te zetten op de verdediging van Seraing. In minuut 78 werd de inspanning beloond. Samy Mahour zette de gelijkmaker op het bord na een knal vanuit het midden (1-1). Vier minuten later veroverde Mahour de bal en speelde hij hem goed af waardoor Mathéo Parmentier een open schietkans had. De jonge Belg twijfelde niet en haalde snoeihard uit (2-1). Erop en erover! Na de winning goal van Parmentier zat het erop.

De Buffalo's winnen hun laatste oefenwedstrijd en bereiden zich nu voor op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Afspraak op zondag 9 augustus in Sint-Truiden!