KAA Gent Foundation maakt tamtam tegen armoede

KAA Gent Foundation maakt tamtam tegen armoede

Voor de wedstrijd KAA Gent–KRC Genk van zondag 7 oktober voert de KAA Gent Foundation actie op de supporterspromenade van de Ghelamco Arena. Vrijwilligers van de KAA Gent Foundation delen plaktattoos uit met als opschrift ‘Sluit armoede uit’. Op deze wijze vraagt de KAA Gent Foundation aandacht voor de 1 op 5 Gentenaars die in armoede leven.

Vrijwilligers van de Gantoise Plantrekkers (dak- en thuislozenvoetbal) en wijkhuis Bij Pino in Nieuw Gent-Steenakker bieden KAA Gentsupporters op de promenade een tattoo aan met opschrift ‘sluit armoede uit’. Het gaat uiteraard niet om een echte tattoo, maar eentje die je gewoon kan op plakken. Wie de tattoo draagt, toont z’n solidariteit met de meest kwetsbaren in onze samenleving.

 

De KAA Gent Foundation zet zich in voor mensen die het moeilijk hebben, meer bepaald via de Gantoise Plantrekkers - een voetbalwerking voor dak- en thuislozen - en via haar projecten in de buurt Nieuw Gent-Steenakker.

 

17 oktober: Werelddag van verzet tenen armoede

De campagne 'Sluit Armoede uit' is een initiatief van het Netwerk tegen Armoede in de aanloop naar de Werelddag van verzet tegen armoede, op 17 oktober.  Traditioneel wordt er hulde gebracht aan de slachtoffers van armoede, uitsluiting en geweld aan de Steen van de Mensenrechten op het Sint Pietersplein. Ook jij kan er bij zijn: afspraak op 17 oktober 2017 om 19 uur op het Sint-Pietersplein). Verwacht je aan verhalen, muziek en de herdenking van de slachtoffers van armoede.