Vooruitblik met Sven Kums: 'Nu is het onze beurt'

Vooruitblik met Sven Kums: 'Nu is het onze beurt'

Hard work pays off, hard werk wordt beloond. Sven Kums plukt in 2016 de vruchten van zijn leven als modelprof. Eerst pronkte hij met de Gouden Schoen. Deze week volgde een nieuw contract tot 2019. “Veel is er niet veranderd sinds die Gouden Schoen. Alleen kan ik nu niet meer rustig winkelen”, lacht de aanvoerder, die op zoek gaat naar revanche in Jan Breydel. “Nu is het onze beurt om een tikje uit te delen.”

Heb je samen met je vrouw Caroline een goed glas wijn gedronken op je nieuwe contract?

“We hebben nog geen tijd gehad, maar binnenkort gaan we dat zeker doen. (opgetogen) Die nieuwe verbintenis is een mooie waardering voor het afgelopen jaar. Lang heb ik trouwens niet moeten nadenken. Mijn vorige contract liep pas af in 2018 en nu is daar een extra jaar bijgekomen. Oké, er was de afgelopen transferperiode interesse van andere clubs, maar daar was ik niet echt mee bezig. Ik ben hier gelukkig en hoop in de toekomst nog veel prijzen te pakken bij Gent.”

Je bent de vijfde speler die de voorbije maanden zijn contract verlengde. Vergemakkelijkte dat jouw beslissing?

“Bij zoiets laat je je niet leiden door ploeggenoten. Maar het is uiteraard leuk dat veel jongens langer bij deze club willen blijven. Dat is voor zowel de spelersgroep als de club een goede zaak. Of ik Laurent (Depoitre, red.) al heb proberen overhalen? Ik zei hem vanmorgen al lachend: ‘Nu is het jouw beurt’.  Ach, hij bevindt zich in een andere situatie. (Depoitre heeft een contract tot 2017, red.)”

We zijn drie weken na de Gouden Schoen. Wat was de impact van die trofee?

“(denkt lang na) Ik word nu een stuk vaker herkend op straat. Toch even wennen, hoor. Vroeger kon ik ongestoord naar de winkel, maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk. (lacht) Als Caroline nu vraagt om even snel een boodschapje te doen, laat ik dat liever aan mij voorbijgaan. Op het veld, daarentegen, voel ik weinig verschil. Ik vind niet dat ik door die Gouden Schoen plots andere dingen moet uitproberen. Ik hou vast aan mijn gebruikelijke spel.”

Je kreeg deze week het gezelschap van een andere Gouden Schoen – een tweevoudige zelfs. Wat was jouw eerste indruk van Boussoufa?

“Vrijdag heb ik voor het eerst met hem getraind. Je ziet meteen dat het een speler is met ontzettend veel kwaliteiten. Ook naast het veld is het een vlotte jongen. Ik zag hem met iedereen een praatje maken. Volgens mij zal hij geen problemen hebben om zich te integreren in de groep. Weet je, ik trainde een paar keer samen met Mbark bij Anderlecht. Toen keek ik wel een beetje naar hem op, ja. Hij was ook niet van de grootste en moest het hebben van zijn goede voeten.”

Zondag trekken jullie opnieuw naar Jan Breydel. Is dat met revanchegevoelens?

“De hele groep wil die wedstrijd van woensdag rechtzetten. Het is nu onze beurt om eens een tikje uit te delen aan Club. Die nederlaag is trouwens geen aanleiding om plots aan onszelf te beginnen twijfelen. Het was slechts onze eerste verliespartij tegen Club in acht duels – jammer genoeg wel een belangrijke. Laat die wedstrijd van zondag dus maar komen. Ik heb er zin in. (knipoogt)”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho