Voorbeschouwing Standard de Liège - KAA Gent

Voorbeschouwing Standard de Liège - KAA Gent

Speeldag 2 - Europe Play-Offs - 08-05-2021 om 18:30 u

Standard - KAA Gent. Een cruciale match in de Europe play-offs voor beide ploegen. Voor Hein Vanhaezebrouck wordt het daarnaast nog een jubileum match. Zijn 400ste als trainer in eerste klasse, waarvan 150 wedstrijden voor KAA Gent. Wat doet je dat? "Het toont aan dat ik oud word (lacht). Nee, ik ben nog even gepassioneerd als toen ik begon. Ik ben gerijpt op alle vlakken, maar heb nog even veel goesting. Ik ben misschien rustiger geworden maar wil nog steeds winnen." 


Te beginnen met zaterdag op Standard? "Liefst. Die wedstrijd is cruciaal, maar dat is eigen aan korte play-offs. Alles wordt gespeeld in de eerste drie of vier speeldagen. Tegen Standard moeten we een goed resultaat neerzetten. Daarna treffen we tweemaal de sterkste ploeg. We hebben dus zelf alles in handen, maar alles begint op Standard. En zij zijn net als ons gebrand op een goede prestatie na de mindere eerste speeldag."

Over die eerste speeldag gesproken. Kom je daar nog op terug na de wedstrijd? "Uiteraard. Er waren redenen genoeg om kritisch te zijn. De eerste helft was Mechelen op alle vlakken beter. Dat kan niet. De tweede helft begon goed voor ons maar met tien goede minuten kan ik niet tevreden zijn. We konden de match winnen maar lieten dat uit. Het is zaak om vanaf de aftrap ons spel op te dringen. Niet een kwartiertje hier en tien minuten daar. De ploegen in de play-offs zijn van een ander kaliber dan Waregem en Charleroi. Hopelijk beseft iedereen dat nu."

Roman Yaremchuk

De marges worden kleiner en het resultaat op Standard zal veel bepalen. Dat beseft ook Roman Yaremchuk: "Tegen Mechelen was het te wisselvallig. Zaterdag zal het anders moeten. Het is allesbehalve een goed seizoen voor ons. Daar hebben we het vaak over in de groep, maar met discussies kom je nergens. Het is op het veld dat het moet gebeuren."

"KAA Gent kan dat Europees ticket veroveren. Ik twijfel daar niet aan, maar dan moet iedereen scherp en met drive aan de aftrap komen in de komende vijf wedstrijden. Dan kan alles."