David wint Golden Boot

David wint Golden Boot

Jonathan David werd zondag als topschutter van het tornooi bekroond met de 2019 Gold Cup Golden Boot Award. Hij scoorde maar liefst 6 goals in 4 matchen voor Canada en was ook nog eens goed voor 2 assists.

Team of the tournament & jongste speler met een hattrick 

Maar daar houdt het niet op voor onze Canadese spits want naast de prijs van topschutter werd hij ook verkozen in het team van het tornooi samen met o.a. Guillermo Ochoa van Standard en toppers als Christian Pulisic (Chelsea) en Jonathan Dos Santos (La Galaxy, ex-FC Barcelona en Villareal). 

Voor Canada eindigde het tornooi in de kwartfinale na een zure 2-3 nederlaag tegen Haïti. Ondanks de door David gescoorde openingstreffer en een 2-0 ruststand, gingen de Canadezen door enkele individuele fouten onderuit.

David werd daarnaast ook nog de jongste speler ooit die een hattrick scoorde op de Gold Cup. Hij legde er drie in het mandje tijdens de 7-0 overwinning van Canada tegen Cuba in de goepsfase. En dat allemaal in zijn eerste jaar als profvoetballer, bravo Jo! Hieronder zie je nog eens het fantastische jaar van David in één indrukwekkend beeld.