Voorbeschouwing KAA Gent - Charleroi

Voorbeschouwing KAA Gent - Charleroi

Nog twee wedstrijden om bij de eerste acht te geraken. Hein Vanhaezebrouck en Elisha Owusu behouden het geloof. "Als ik er niet meer in geloof, stap ik buiten" zei Vanhaezebrouck. "Ik geloof erin dat we Play-Off 2 nog kunnen halen en dat meen ik. De spelers vertelden mij net hetzelfde. Ik hoop dat ze bereid zijn om twee wedstrijden alles uit de kast te halen. Bij KAA Gent wordt iedere speler goed vergoed. Nu moeten ze er iets tegenover zetten. Deze club moet absoluut in Play-Off 2."

Eerste horde: Charleroi

"We moeten van twee overwinningen uitgaan. Als we zaterdag niet winnen, is het volgens mij gedaan. De zes punten zijn dus een must. We konden ons gedurende het seizoen al veiliggesteld hebben, maar dat hebben we nagelaten. Defensief staat het wel beter in vergelijking toen ik hier aankwam. Maar we speelden te vaak gelijk. De verlieswedstrijden zijn teruggeschroefd maar enkel door te winnen schuif je op in het klassement. Werk aan de winkel dus."

Jonge spelers volgend seizoen

Bij heel wat ploegen kloppen jonge talenten aan. Vanhaezebrouck ziet hetzelfde op termijn bij KAA Gent: "Je mag ons daar niet onderschatten. We hebben al wat talent lopen en we werken hard met hen om ze klaar te krijgen voor volgend seizoen. Nu wil ik hen niet voor de leeuwen gooien. Het zijn moeilijke omstandigheden en er wordt veel verwacht. Het zou niet fair zijn tegenover die jongens. Maar volgend seizoen zal je meer jongeren zien op het veld. Je merkt nu al dat het verschil met de 'tenoren' dagelijks kleiner wordt. Ik zie progressie bij de jonge spelers en dat oogt positief."

ELISHA OWUSU

Op het middenveld zien we sinds kort terug de 'oude' Owusu: "Klopt, ik voel me fysiek terug goed. Ik heb hard gewerkt met de staf na mijn blessure en covidbesmetting en ik kom nu elke dag dichter bij mijn beste vorm. Op het veld probeer ik niet alleen voetballend bij te dragen maar laat ik me ook vocaal gelden. Op mijn positie heb ik een goed overzicht en zo kan ik mijn ploegmaats aansturen. Ik blijf steeds positief en probeer dat over te brengen op de jongens rond mij op moeilijke momenten."

Geloof

"De groep gelooft erin. We hebben afgelopen week veel gepraat maar ook goed getraind. Het voorbereidende werk is gedaan, nu rest er nog het belangrijkste: de wedstrijd. Je hebt één kans. Nu moeten we het afmaken. Uiteindelijk hebben we onszelf in deze situatie gebracht. Het is dan ook aan ons om het te herstellen. Ik blijf positief. Als je dat nalaat kan je er evengoed mee ophouden en dat woord staat niet in mijn woordenboek."