Jong KAA Gent verliest van KV Mechelen in oefenpot

Jong KAA Gent verliest van KV Mechelen in oefenpot

Speeldag 12 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 09-10-2020 om 11:00 u

In een oefenpot tegen KV Mechelen verloren de Buffalo's vandaag met 0-2. In afwezigheid van 12 internationals en de geblesseerden Odjidja, Owusu en Kums stond een onuitgegeven basiself tussen de lijnen met veel nieuwe gezichten. Opvallende nieuwkomer was Andreas Hanche-Olsen die meteen toonde verbaal erg aanwezig te zijn. De basiself bestond uit Sinan Bolat, Cederick Van Daele, Bruno Godeau, Andreas Hanche-Olsen, Alessio Castro-Montes, Mathéo Parmentier, Wouter George, Matisse Samoise, Osman Bukari, Tim Kleindienst en Laurent Depoitre.  Bij KV Mechelen stond voormalig jeugdproduct Steven Defour in de basis. Hij is een vrije speler en onderhoudt op dit moment zijn conditie bij zijn vroegere jeugdploeg.

In de eerste helft kwam het gevaar bij de Buffalo's vooral over rechts waar Bukari zich opnieuw heel bedrijvig toonde. Hij was ook betrokken bij de grootste doelkans in de 23e minuut toen zowel hijzelf als Laurent Depoitre de bal niet voorbij Yannick Thoelen kregen. Ook Sinan Bolat moest zich twee keer onderscheiden. Hij stopte rond het kwartier een schot in de kleine backlijn na een corner van Shved en duwde 10 minuten later een laag schot van Storm in corner. In de 38e minuut moest hij zich echter gewonnen geven toen dezelfde Shved infiltreerde in de zestien en daarna teruglegde op Hairemans. Die liet Bolat geen kans en knalde de bal hard tegen de netten (0-1).

Wim De Decker wisselde tijdens de rust 3 spelers en bracht Mbayo, Coosemans en De Schepper voor Depoitre, Bolat en Castro-Montes.

KV Mechelen schoot het best uit de startblokken en na 4 minuten vond Shved Coosemans op zijn weg naar doel. Een minuut later was het toch raak toen opnieuw Shved zijn voet kon plaatsen tegen een lage voorzet van Storm (0-2). De jonge Buffalo's probeerden een vuist te maken maar Wouter George kon te weinig kracht zetten bij zijn schot met links en opnieuw Bukari trapte over. Ook in de 66e minuut probeerde hij het nog eens op een afvallende bal maar terug zonder succes.

De Decker gooide nog Diedhiou en Veeckman voor de leeuwen (voor Samoise en George) maar aan de score veranderde dat niets meer.

Ondanks de nederlaag was coach Wim De Decker positief over wat hij gezien had.